TAKO IGRAJU ŠAMPIONKE EVROPE: Srbija pregazila Slovačku za drugu fazu Evrobasketa (FOTO)

Novosti online

16. 06. 2023. u 22:27 >> 21:36

KOŠARKAŠICE Srbije ostvarile su i drugu pobedu na Evropskom prvenstvu. One su ubedljivo savladale Slovačku sa 90:52 (30:12, 17:19, 18:4, 25:17) i tako obezvedile prolaz u drugu fazu takmičenja.

ТАКО ИГРАЈУ ШАМПИОНКЕ ЕВРОПЕ: Србија прегазила Словачку за другу фазу Евробаскета (ФОТО)

FOTO: FIBA.Basketball

Da bi se aktuelne šampionke Evrope našle direktno u četvrtfinalu potrebno je da u poslednjem kolu grupne faze trijumfuju protiv Mađarske.

Od starta utakmice postalo je jasno da se Slovakinje neće dobro provesti u "Stožicama". Razlika je konstantno rasla, a posle prvog poluvremena iznosila je +16 - 47:31.

Srbija je potom odigrala izvrsno treći period u kojem je rivale svela na svega četiri poena. Iako su izabranice Marine Maljković imale veliku rezliku nijednog momenta nisu posustale uprkos tome što je utakmica bila rešena pratikčno na kraju trećeg kvartala.

Ono što takođe može da raduje selektorku naše reprezentacije je to da je svaka košarkašica koja je dobila priliku upsela da se upiše u strelce.

Najefikasnija kod Srbije bila je Ivana Raca sa 16 poena, dok je Saša Čađo dodala 11. U selekciji Slovačke najviše se istakla Terezija Palenikova sa 10 poena, dok je Alica Moravčikova brojala do osam.

Naša reprezentacija sada ima učinak 2-0, a Slovačka 0-2. Srbija treći meč igra protiv Mađarske u nedelju od 15 sati.

Srbija - Slovačka 90:52 (30:12, 17:19, 18:4, 25:17)

Dvorana: "Stožice". Gledalaca: oko 1.000. Sudije: Andrij Aunkrogers (Letonija), Andrada Čender (Rumunija), Gert Jakobs (Belgija).

Srbija: Raca 16, Čađo 11, Jovanović 7, Anderson 8, Stanković 8, Nogić 9, Topuzović 9, Janković 8, Krajišnik 10, Katanić 2, Đorđević 2.

Slovačka: Jakubcova 5, Stasova, Tarkovicova, Palenikova 10, Orozova 6, Moravcikova 8, Buknova 2, Sedlakova, Mistinova 6, Vrzesinski 8, Dudasova 4, Martiskova 3.

Četvrta četvrtina: Srbija - Slovačka 90:52

40' - Trojkom je utakmicu zatvorila odlična Katarina Topuzović.

39' - Moravčikova je opet poentirala. Srbija odrađuje posao i čeka kraj utakmice, pa i da zvanično stigne do drugog trijumfa na Evrobasketu.

36' - Nova trojku za sjajnu Saše Čađo i ovo je bio šesti pogodak van linije 6,75 za našu reprezentaciju - 78:46.

34' - Sva tri puta sa liniji penala bile su precizne rivalke Srbije koje pokušavaju koliko-toliko da upristoje poraz. Trojku je na drugoj strani postigla Saša Čađo.

31' - Slovakinje poenima Moravčikove počinju četvrti kvartal. Jovana Nogić je "pocepala" mrežicu košem za tri poena.

Treća četvrtina: Srbija - Slovačka 65:35

30' - Strašna parija izabranica Marine Maljković. Slovakinje su na samo četiri poena u trećem periodu i ne znaju šta ih je snašlo.

27' - Pojačala je Srbija odbranu i odmah je sve lakše u napadu. "Lavice" su otišle na do sada maksimalnih +24. Morala je klupa Slovačke da reaguje tajm-autom.

25' - Prva do dvocifrenog broja poena je stigla Raca koja je posle koševa sa linije penala stigla do 10. Zanimljivo da Srbija još uvek u trećem kvartalu nije poentirala iz igre.

24' - Neverovatan početak drugog poluvreme. Prošlo je praktično četiri minuta i viđena su samo četiri poena, po dva na obe strane.

FOTO: FIBA.Basketball

22' - Prve poene u drugom poluvremenu postigla je Kristina Topuzović posle skoro dva minuta igre. Precizna je bila sa linije slobodnih bacanja. Na drugoj strani je posle dobrog napada Slovakinja pogodila Buknova.

Druga četvrtina: Srbija - Slovačka 47:31

20' - Ovo se čekalo. Konačno je pogodila trojku Saša Čađo. Imala je pre ovog pogotka tri promašaja. Ipak, istom merom je uzvratila Palenikova. Prvo poluvreme je okončano košem koji je postigla Tina Krajišnik.

17' - Opet nije bilo poena u nekoliko poseda, a onda su pogodile Krajišnik i Dudašova, potom i Topuzović.

15' - Na jednoj strani je pogodila Krajišnik, na drugoj Palenikova. Slovačka nešto bolje izgleda u napadu u drugoj četvrtini. Tri trojke zaredom je šutnula naša selekcija i nijedan nije prošao kroz obruč. Neprecizne su bile Čađo i Topuzović.

FOTO: FIBA.Basketball

13' - Prve poene za Srbiju u ovom periodu meča postigla je Maša Janković koja igra odlično od kada je ušla na parket.

12' - Slovakinje su serijom 4:0 otvorile drugi kvartal. Nastavila se dobra igra u napadu rivala naše reprezentacije. Vrzesinski je bila polovična sa linije penala.

Prva četvrtina: Srbija - Slovačka 30:12

10' - Neverovatna partija "lavica" u prvoj četvrtini. Drugi šut van linije 6,75 postigla je Jovanović. Potom je bila precizna za sa poludistance.

8' - Sjajan prodor i prvi poeni Maše Janković. Na drugoj strani istom merom je uzvratila Dudašova, a prvu trojku za Srbiju postigla je Jovana Nogić.

6' - Prekinut je period meča bez koša. Kristina Topuzović je odlično istrčala kontru i lako poentirala. Slovačka klupa je odmah reagovala tajm-autom - 14:5. Dobar je bio tajm-aut pošto je poentirala Jakubcova.

FOTO: FIBA.Basketball

5' - I jedna i druga selekcija su bez poena neko vreme. Srbije nije realizovala tri vezana napada.

3' - Sjajno otvaranje utakmice Srbije i Race. Ona je već na šest poena, a izabranice Marine Maljković su do sada iskoristile svaki napad.

2' - Jakubcova je postigla prve poene za Slovačku, bila je precizna van linije 6,75. Na drugoj strani se upisala i Krajišnik.

1' - Ivana Raca je postigla prve poene za našu selekciju, posle odlične asistencije Tine Krajišnik. Potom je poentirala i Ivon Anderson u kontri posle ukradene lopte.

Uoči meča:

"Lavice" su juče trijumfovale protiv Turske (71:63) i tako na uspešan način počeli odbranu trofeja na Starnom kontinentu.

Izabranice Marine Maljković su velike favoritkinje na susretu sa Slovačkom. Do sada su odigrali četiri međusobna duela i uvek je Srbija izlazila kao pobednik.

Podsetimo, ranije danas u grupi D Turska je savladala Mađarsku i tako upisala prvi trijumf na ovom Evropskom prvenstvu.

BONUS VIDEO: Hoće neko na basket: Sa Kule Beograd upućena čestitka Nikoli Jokiću

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)