OČI U OČI SA ISTORIJOM: Jokić za šampionski Denver i status većeg od Novickog

V. P.

12. 06. 2023. u 09:00

SVAKA pobeda Denvera nad Majamijem u velikom finalu intenzivirala je debatu ko je najbolji neamerički igrač u istoriji NBA: Nikola Jokić ili Dirk Novicki? Većina je saglasna sa tim da bi titula stavila srpskog superstara ispred legendarne nemačke haubice.

ОЧИ У ОЧИ СА ИСТОРИЈОМ: Јокић за шампионски Денвер и статус већег од Новицког

FOTO: Tanjug/AP

Za takav status potrebno je da Nagetsi ostvare još jednu pobedu, vode 3:1 u seriji i prvu šansu da postanu 20. šampionska franšiza imaju u noći između ponedeljka i utorka (2.30, Arena premijum 1). Nema sumnje da će „Bol arena“ u Denveru biti krcata i glasna kao nikad pre, pred fanovima će biti širom otvorena istorijska knjiga. Otkad tim iz Kolorada nosi ime Nagetsa, 49 godina čekaju pehar naslovljen imenom Lerija O`Brajana, nekadašnjeg komesara koji je dve paralelne lige ujedinio u jednu.

Da im je neko rekao da će ih na korak od sna dovesti 41. pik na draftu 2014, čiji su izbor pokrile TV reklame, sigurno bi se grohotom nasmejali. NBA ligom sada odjekuje smeh popularnog Džokera, momka koji je gradiću u Srbiji dao globalnu prepoznatljivost. Potrebno je da izvede još koji „Sombor šafl“, onaj svoj čuveni šut iz okreta sa jedne noge, da još nekoliko puta asistencijama sakrije loptu protivničkim igračima, da baci još neku „pogačicu“ u svetu košarke poznatu kao „flouter“ šut.

- Potrebna nam je još jedna pobeda. Znamo da je svaka utakmica protiv Majamija teška, znamo kakav je mentalni sklop protivnika i sigurno nećemo da se opustimo u narednom meču - poručio je Jokić.

Iz ličnog iskustva zna da prednost 3:1 ništa ne garantuje, setite se 2020. i plej-ofa u „mehuru“ Orlanda, gde se Denver u dve vezane serije vraćao posle takvog zaostatka. I Majami se na sopstvenom primeru uverio da je moguće doći do tri vezane pobede, u finalu Istoka vodio je 3:0 i eliminisao Boston tek u sedmoj utakmici.

- U situaciji smo da moramo da pobedimo svaki sledeći meč, ali sposobni smo za to - uverava prva vedeta Hita Džimi Batler. - Moramo da popravimo neke stvari, ali nije nemoguće. Moramo, nemamo drugi izbor. U suprotnom, sve što smo radili biće uzaludno. Idemo po tri pobede!

Na osnovu onoga što smo do sada videli u finalu, Batlerove reči deluju kao veštačko pumpanje samopouzdanja...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)