GORI U DUELU EFESA I FENERA: Itudis na laptopu pokazivao sudijske greške

Novosti online

07. 06. 2023. u 23:38

TREĆA utakmica Efesa i Fenerbahčea u polufinalu plej-ofa turskog prvenstva imala je treće poluvreme, u kojem se najmanje govorilo o košarci i pobedi "pivara" za vođstvo 2:1 u seriji - 97:91.

ГОРИ У ДУЕЛУ ЕФЕСА И ФЕНЕРА: Итудис на лаптопу показивао судијске грешке

Foto: N.Paraušić

Trener Ergin Ataman smatra da ovog puta on nije odgovoran za krajnje napetu atmosferu u "Sinan Erdem domu", u kojoj je najhladnokrvniji bio srpski as Vasilije Micić. U poslednjoj četvrtini postigao je 12 od ukupno 25 poena i bio najzaslužniji za trijumf nad ljutim gradskim rivalom.   

- Mi nismo uradili ništa kako bismo dizali tenziju. Svi stalno pričaju o tome kako je Ergin Ataman taj koji kreira tenziju, sada nisam uradio ništa i opet je bilo napeto. Hajde da vidimo ko je ovog puta zabrljao i hoće li biti sankcionisan. Mene su kaznili posle prve utakmice - rekao je Ataman posle meča.

Ako pitate trenera Fenera Dimitrisa Itudisa ko je ovog puta zabrljao, reći će vam da su to bile sudije i priložiće dokaze. Naime, grčki strateg je poneo laptop i posle utakmice ukazao na sve greške arbitara u ovoj utakmici... 

- To da jedan tim izvede 32, a drugi 12 slobodnih bacanja, zaista otvara mnoga pitanja. Vratio bih se na drugu utakmicu. Igrač Efesa je dva puta gestikulirao ka tribinama i nije bio sankcionisan. Gudurić je bio kažnjen zbog svoje reakcije u meču protiv Tofaša - rekao je Itudis i potom zatražio da kamera prikaže ekran laptopa. - Hteo bih da pokažem ovu situaciju. Brajant je uhvatio Najdželovu ruku. Čak i tada Ilajdža dolazi i kaže kako mu je držao ruku da ne bi postigao koš. Sudije ne reaguju, pištaljka se ne čuje, Najdžel je isprovociran i dobija tehničku. Brajant gura svog protivnika, sudije opet ne sviraju faul, Mbaje skače, Najdžel ide ka lopti. Ne znam kako sudije nisu videle faul, možda smo gledali različite utakmice. Pogledajte, vidi se vertikalna kretnja i ko Najdželu drži ruku? Mbaje. Ovde su svirali defanzivni faul, kod rezultata 93:91. Nisam hteo da dođem ovde i pričam osudijama, ali zaista je velika razlika u odnosu izvedenih slobodnih bacanja. 

Stiče se utisak da tenzijama u ovom polufinalu nije kraj...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)