DIREKTOR ABA LIGE ODGOVORIO GRBOVIĆU: ''Organizacija utakmica je u nadležnosti klubova''

Novosti online

17. 05. 2023. u 17:25

Direktor ABA lige Milija Vojinović odgovorio je na tvrdnje direktora beogradske Arene Gorana Grbovića da organizatori takmičenja nisu dostavili raspored utakmica rukovodstvu hale i dodao da je dogovor oko termina odigravanja mečeva u nadležnosti klubova, prenosi Mocartsport.

ДИРЕКТОР АБА ЛИГЕ ОДГОВОРИО ГРБОВИЋУ: Организација утакмица је у надлежности клубова

FOTO: Nebojša Paraušić

Direktor beogradske Arene Goran Grbović izjavio je u ponedeljak ''da je ABA liga najsmešnije takmičenje na svetu u svim sportovima'' i da Partizan ako želi može da igra svoje utakmice finala u Ljubljani.

- Postavka rasporeda je uvek delikatan posao, pogotovo sa Partizanovim obavezama u Top 8 Evrolige. Ali, u celoj toj priči samo ostaje velika žal, što se crno-beli nisu plasirali na Fajnal-for. To bi donelo novo opterećenje za kalendar plej-ofa, ali suvišno je i pričati koliko bi za samu ABA ligu značilo da ima predstavnika na završnom turniru Evrolige. U tom duhu, jasno je i kako smo postavljali stvari u slučaju Partizana i prolongiranja termina plej-ofa - istakao je Vojinović.

Dodaje da finale plej-ofa ABA lige neće početi pre prve nedelje juna.

- Kalendar plej-ofa sa svih mogućih opcija sigurno da postoji i on je napravljen kroz svakodnevnu i intenzivnu komunikaciju sa klubovima. Ostaje da vidimo kako će se dalje odvijati serije, sa jedne strane polufinalna, a sa druge četvrtfinalna, pa zatim i polufinalna, Osnosno, koja opcija će biti aktivirana zavisi od rezultata. Ali, sigurno da nijedna opcija u ovom trenutku ne ostavlja mogućnost da finale krene pre prve nedelje juna - izjavio je Vojinović.

Osvrnuo se potom na pitanje dogovora kluba i dvorane oko termina održavanja utakmice.

- Kao što sigurno znate, sama organizacija utakmice, a samim tim i dogovor sa dvoranom u potpunosti je u nadležnosti klubova. Samim tim, ABA liga, kao i bilo koja druga liga na svetu, ne ulazi u odnose između kluba i dvorane. Sve što se tiče termina utakmica dogovara se isključivo kroz komunikaciju sa klubovima i TV Arenom sport. A, sigurno da je u interesu klubova i ABA lige, da se utakmice igraju u najvećim mogućim dvoranama - zaključio je direktor ABA lige.

BONUS VIDEO: BARSELONA PROSLAVILA TITULE: Hiljade navijača pozdravilo fudbalere i fudbalerke tokom vožnje ulicama

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna