TRENER BUDUĆNOSTI PRED ZVEZDU: ''Da vidimo gde smo u odnosu na jednu od najboljih evropskih ekipa''

Novosti online

13. 05. 2023. u 13:25

Košarkaši Crvene zvezde dočekaće Budućnost u okviru polufinale serije plej-ofa ABA lige. Utakmica je na programu sutra od 19 i 30.

ТРЕНЕР БУДУЋНОСТИ ПРЕД ЗВЕЗДУ: Да видимо где смо у односу на једну од најбољих европских екипа

FOTO: ABA liga

Mijović vidi utakmicu kao veliki izazov za njegovu ekipu.

- Očekuje nas zahtevna utakmica i serija. Zvezda je u Evroligi pokazala kvalitet, pokrivena je na svim pozicijama. Pokušavamo da ovu utakmicu shvatimo kao ozbiljan izazov, mogućnost da vidimo gde smo mi u odnosu na jednu od najboljih evropskih ekipa. Iskoristili smo ovaj period od utakmice sa Sutjeskom da neke stvari pokušamo da adaptiramo u odnosu na njihov individualni kvalitet, koji nije mali. Ekipa od prvog dana trenira dobro, posvećeno. Mislim da smo na dobrom putu, bez obzira na određene oscilacije koje smo pokazali na utakmicama sa Megom, u prvoj, a posebno u prvom poluvremenu druge utakmice - rekao je trener Budućnosti Petar Mijović, na pres konferenciji, pa dodao:

- U odnosu na kvalitet koji imamo, mi smo, plasmanom u polufinale, prevashodni cilj ispunili. Međutim, sportski i ljudski je da se ambicije tu ne završavaju. Poštujemo kvalitet Zvezde, koja je favorit u ovoj seriji. Serija ima prefiks derbija i zbog našeg kvaliteta. Godinama smo u vrhu ABA lige, ovo su postali klasici regionalne košarke. Za nas je ovo izazov. U dobrom raspoloženju i atmosferi očekujemo seriju koja sledi. Imamo svoje ambicije i želje - poručio je Mijović, pa nastavio:

- Jedan od kvaliteta Zvezdine igre je izuzetno agresivna spoljna linija. U tome prednjači Kampaco sa pritiskom na loptu, Lazarević i Lazić kao igrači koji su dominantno defanzivno orjentisani. Dosta pokretljive pozicije četiri i pet, koja im daje mogućnost da igraju osnovnu odbranu od ‘pik-en-rola’ na nekoliko različitih načina. Sigurno da je jedna od stvari koja će biti ključ utakmice adaptacija na agresiju u spoljnoj liniji. Mi smo tokom sezone imali problema, gde je taj pritisak znao da nas iz komotnih situacija uvede u utakmice na jednu loptu. Apostrofirali smo to kao jednu od najvažnijih stvari, ukoliko želimo dobar rezultat u Beogradu - zaključio  je trener Budućnosti.

BONUS VIDEO: Večeras prvi put upaljeni reflektori na novom stadionu u Loznici

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)