ŽREB ZA MUNDOBASKET: Srbija u drugom šeširu

V. P.

21. 04. 2023. u 15:38

ŽREB grupa za Svetsko prvenstvo 2023. u Japanu, Indoneziji i Filipinima (25. avgust - 10. septembar) biće upriličen 29. aprila u Manili od 13.30 časova po našem vremenu.

ЖРЕБ ЗА МУНДОБАСКЕТ: Србија у другом шеширу

FOTO: FIBA.Basketball

FIBA je objavila proceduru i sastave osam šešira, reprezentacija Srbije nalazi se u drugom sa Francuskom, Slovenijom i Litvanijom, što znači da se sa njima neće sastati u prelimarnoj grupnoj fazi.

Ovo je drugi Mundobasket sa 32 tima, koji će biti raspoređeni u osam grupa (A, B, C i D u Manili, E i F u Okinavi, G i H u Džakarti). Iz komercijalnih razloga, domaćinima je omogućeno da izaberu jednog učesnika kojeg žele da ugoste. Filipini su se opredelili za Amerikance, Indonežani za Kanađane, Japanci za Slovence. Selekcije iz prvog, trećeg, petog i sedmog šešira popuniće grupe A, C, E i G, iz drugog, četvrtog, šestog i osmog biće razvrstane u grupe B, D, F i H.

Potencijalni rivali našeg nacionalnog tima su Kanada, Venecuela, Crna Gora i Portoriko iz četvrtog šešira, Kina, Letonija, Meksiko i Gruzija iz šestog, Liban Egipat, Južni Sudan i Zelenortska Ostrva iz osmog. S obzirom na to da se zna da će Slovenija biti u F grupi, "orlovi" se neće takmičiti u Japanu.

Sistem takmičenja je isti kao na prethodnom Mundobasketu 2019. u Kini. Dva najbolja tima iz svake od osam grupa idu u narednu fazu, u kojoj se formiraju nove četiri grupe sa po četiri selekcije (A/B, C/D, E/F, G/H). Nakon dve utakmice sa protivnicima iz grupe sa kojom se ukrštaju, po dve prvoplasirane reprezentacije izboriće učešće u četvrtfinalu. Kompletna eliminaciona faza biće odigrana u "Filipini areni" u Manili.

PRVI ŠEŠIR: Filipini, Španija, SAD, Australija

DRUGI ŠEŠIR: Francuska, Srbija, Slovenija, Litvanija

TREĆI ŠEŠIR: Grčka, Italija, Nemačka, Brazil

ČETVRTI ŠEŠIR: Kanada, Venecuela, Crna Gora, Portoriko

PETI ŠEŠIR: Iran, Dominikanka Republika, Finska, Novi Zeland

ŠESTI ŠEŠIR: Kina, Letonija, Meksiko, Gruzija

SEDMI ŠEŠIR: Jordan, Japan, Angola, Obala Slonovače

OSMI ŠEŠIR: Liban, Egipat, Južni Sudan, Zelenortska Ostrva

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a