SRAMAN POTEZ EMBIDA: Zbog ovog ne zaslužuje MVP nagradu (VIDEO)

Novosti online

21. 04. 2023. u 07:37

U noći za nama nastavljen je plej-of NBA lige i odigrane su tri utakmice.

СРАМАН ПОТЕЗ ЕМБИДА: Због овог не заслужује МВП награду (ВИДЕО)

Foto: EPA

Najzanimljivije je bilo u Bruklinu gde je Filadelfija uspela da stigne do brejka 102:97. Meč su obeležile ogromne tenzije i neujednačen sudijski kriterijum. Arbitri u najkvalitetnijoj ligi planete nastavili su da štite Džoela Embida i odobravaju njegovo uličarsko ponašanje, pa Kamerunac nije isključen zbog očiglednog udaranja Nikolasa Klekstona.

Sve se desilo naočigled sudija, ali je Embidu progledano kroz prste.

Iste sreće nije bio Džejms Harden koji je u finišu treće četvrtine udario Rojsa O’Nila i zaradio isključenje. Dakle, dva slična incidenta i dve dijametralno suprotne odluke. 

Što se samog meča tiče, bilo je više nego uzbudljivo, a presudio je Tajris Meksi koji je postigao 25 poena, od toga neke ključne u samoj završnici. Pored njega istakao se i Harden sa četiri poena manje, a Embid je imao tek 14 poena i deset skokova, ali i ključnu rampu u samom finišu meča.

Kod poraženih najbolji je bio Majkl Bridžis sa 26 poena. U ovoj seriji je trenutno 3:0 za Filadelfiju koja sigurnim koracima grabi ka narednoj rundi.

Košarkaši Golden Stejta pobedili su Sakramento sa 114:97 i smanjili na 1:2 u prvom kolu plej-ofa Zapadne konferencije.

Aktuelne šampione predvodio je Stefen Kari sa 36 poena, šest skokova, tri asistencije i dve ukradene lopte. Endru Vigins postigao je 20 poena uz sedam skokova, a Džordan Pul 16 poena.

Klej Tompson i Mozes Mudi dodali su po 13 poena, a Kevon Luni četiri poena, 20 skokova i devet asistencija u svojoj 218. uzastopnoj utakmici.

U ekipi nije bilo suspendovanog Drejmonda Grina i bolesnog Gerija Pejtona.

Najefikasniji u ekipi Sakramenta bio je Dearon Foks sa 26 poena uz devet skokova i devet asistencija. Harison Barns postigao je 17 poena, a Domantas Sabonis 15 poena uz 16 skokova.

Četvrta utakmica igra se u nedelju uveče ponovo u San Francisku.

Košarkaši Finiksa pobedili su Los Anđeles kliperse sa 129:124 i poveli sa 2:1 u prvom kolu plej-ofa Zapadne konferencije.

Sanse je predvodio Devin Buker sa 45 poena, sedam skokova, tri asistencije, tri ukradene lopte i dve blokade. Kevin Durent postigao je 28 poena uz šest skokova i pet asistencija, a Tori Kreg 15 poena.

Deandre Ejton pobedi je doprineo sa 12 poena i 11 skokova, a Kris Pol sa 11 poena, sedam asistencija, pet skokova i tri ukradene lopte.

U ekipi iz Los Anđelesa Norman Pauel postigao je 42 poena uz pet skokova, a Rasel Vestbruk imao je 30 poena, 11 asistencija, osam skokova i tri ukradene lopte. Bons Hajland dodao je 20 poena, a Terans Man 10.

Utakmicu je propustio Kavaj Lenard zbog problema sa desnim kolenom.

Četvrta utakmica igra se u subotu uveče u Los Anđelesu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)