PORAZ PROMAŠENE ZVEZDE OD CIBONE: Šutnuli 41 trojku protiv tima bez centra

Novosti online

05. 03. 2023. u 19:39

SVEMU dođe kraj, pa tako i Zvezdinoj pobedničkoj eri u susretima sa Cibonom. Trajala je skoro devet godina, odnosno 17 utakmica, završila se kada su šanse za to bile najmanje.

ПОРАЗ ПРОМАШЕНЕ ЗВЕЗДЕ ОД ЦИБОНЕ: Шутнули 41 тројку против тима без центра

aba liga cibona

Ako uporedimo klupske budžete - minimalne. Slobodno se može reći da je David srušio Golijata i naneo mu drugi poraz ove sezone u ABA ligi (81:85).

Ovo je poraz koji skreće šampiona sa sigurnog kursa ka prvom mestu u ligaškom delu. Sada je bitka svih bitaka večiti derbi sa Partizanom u narednom kolu, 13. marta pred crno-belim tribinama „Arene“. Do potonuća u Zagrebu, za prednost u međusobnim susretima bio je dovoljan i poraz do 16 poena razlike, sada je potrebna pobeda.

Crveno-beli su prvo poluvreme odigrali kao ponavljači, kao da ništa nisu naučili iz lekcije poslednje četvrtine prošlog meča sa Bajernom. Prisvojili su košarku koja nije njihova, ispalili čak 24 šuta za tri poena i samo 14 za dva. Jesu pogodili osam trojki (Dobrić četiri), ali su prednost imali isključivo kada su koristili prostor unutar linije 6,75 i kvalitete Mitrovića i Petruševa.

Velika trojka na bekovskoj liniji, Kampaco - Vildoza - Nedović, ponašala se kao da je dobila zabranu ulaska u reket „cibosa“, koji su umešno koristili svoju rasterećenost i ležernost protivnika. Ivanovićevi igrači na momente su izgledali kao da su pod prisilom izašli na teren „Draženovog doma“, sa umišljajem da je to dovoljno za pobedu.

IVANOVIĆ: OVO JE NEDOPUSTIVO

NIŽU se utakmice u kojima treneru Zvezde Dušku Ivanoviću zakazuje kočnica kada tim igra bez ikakve kontrole.

- Imali su više želje, borbenosti, pristup je bio bolji nego naš. Ekipa kao što je Crvena zvezda ne može da igra ovako, ovo je nedopustivo - rekao je Ivanović. -Ne umanjujem ovim uspeh Cibone, odigrala je dobro, sa mnogo samopouzdanja. Mi i pored toga što smo dva puta imali veću prednost, nismo imali dovoljno strpljenja i dopustili smo im da se vrate. Nije nas Cibona poremetila, mi smo sami bili poremećeni. Od početka do kraja naš pristup igri nije bio kakav treba da bude.

Kada im je u nastavku doprlo do svesti da takav stav može skupo da ih košta, domaćin je uveliko pucao od samopouzdanja i motivacije da priredi podvig kakav je za dlaku izmakao Splitu u duelu sa Partizanom. Tvrdoglavo su nastavili sa ispucavanjem, četiri trojke Vildoze donele su plus devet početkom poslednje četvrtine, nikako i spokoj u preostalom delu meča.

Imali su sedam poena prednosti kada su nastupili sada već uobičajeno kobnih završnih pet minuta, nešto što postaje za ozbiljnu psihološku procenu. Domaćin je igrao sa devetoricom, bez ijednog centra, zonskom odbranom provocirao Zvezdine trojke. Svako, posebno Ivanović, trebalo bi da se zapita zašto su sudbinu meča prepustili šutu protiv protivnika sa takvim hendikepom u reketu. Petnaestu iz 41 pokušaja pogodio je Kampaco, 20 sekundi pre kraja za prilazak na 81:80. Posle nesportskog faula Nedovića, ponovo je argentinski plej imao priliku da održi tim u životu, ali je pogodio samo jedan penal. Za razliku od njega, nekadašnji junior Zvezde Aranitović sa dva sigurna izvođenja doneo je Ciboni možda i najveću pobedu od te daleke 2014. godine.

CIBONA - CRVENA  ZVEZDA 85:81 (22:24, 17:16, 22:27, 24:14)

DVORANA KC „Dražen Petrović“. Gledalaca: 1.500. Sudije: Pukl, Petek, Juras.

CIBONA: Vuković, Radovčić 17, Perasović 6, Smajlagić 1, Majcunić 11, Mazalin 15, Aranitović 9, Baković 2, Kapusta 24, Bundović.

C. ZVEZDA: Vildoza 14 (5 as), Lazarević 4, Kampaco 12 (0/3 za dva, 3/7 za tri, 6 as), Mitrović 4 (5 as), Martin 2, Dobrić 12, Ivanović, Ilić 3, Nedović 13 (3/11 za tri), Marković 2, Kuzmić, Petrušev 15.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024