"PA, NE MOŽE TO TAKO!" Duško Ivanović je posle neverovatnog poraza Zvezde od Albe zamerio igračima, ali i ohrabrio navijače

Novosti online

24. 02. 2023. u 21:03 >> 21:28

CRVENA zvezda je razočarala svoje navijače u 25. kolu Evrolige, a ni njen trener, Duško Ivanović, nije imao šta lepo da kaže o igri svoje ekipe.

ПА, НЕ МОЖЕ ТО ТАКО! Душко Ивановић је после невероватног пораза Звезде од Албе замерио играчима, али и охрабрио навијаче

FOTO: M. Vukadinović

Podsetimo, Zvezda je vodila sa 13 razlike, ali ubedljivo izgubila od Albe, i to iako je u Beogradu igrala protiv poslednjeplasiranog tima sa evroligaške tabele.

Posle takvog epiloga, strateg crveno-belih je ovako sumirao utiske na putu sa parketa ka svlačionici:

- Mi u drugom poluvremenu nismo igrali odbranu dovoljno dobro da bismo pobedili. Naročito se to odnosi na odbranu u tranziciji, a mnogo problema smo imali u situacijama 1 na 1. Sa druge strane, previše smo se oslanjali u napadu na šut sa distance. Ne može to tako... Mislim, nekad možeš da pobediš tako (šutirajući samo trojke), ali ne dobijaju se tako ozbiljne utakmice, ne dobijaju se rezultatski ujednačene utakmice - istakao je nezadovoljni Ivanović za EvroligaTV.

Crvena zvezda je, podsetimo, čak 28 puta sa distance protiv rivala iz Berlina, ali pogodila samo pet trojki. Najveći "trošak" imali su Nemanja Nedović, koji je pogodio jedan od devet dalekometnih šuteva, zatim Ognjen Dobrić (1/7), te Luka Vildoza (1/6).

Upitan na konferenciji za štampu koliko će ovaj poraz uticati na dalje nastupe Zvezde u elitnom takmičnju, Ivanović je odlučno rekao:

- Ništa. Ništa! Sledeća utakmica je kao da pre toga ništa nismo igrali. Tako je uvek, dobiješ ili izgubiš, sledeća je nova, mi pozadi nikad ne gledamo.

"Posle kiše uvek Sunce dolazi"

Nije želeo trener Zvezde da se upušta u priče o tome da u poslednje vreme igra odlično u gostima, kao na primer u Tel Avivu, a stegnuto u Beogradu.

- Svaka utakmica je priča za sebe. Evo, Alba je sa malim brojem pobeda došla kod nas u goste, ali ona je možda mogla da bude i ispred nas na tabeli jer je veliki broj mečeva izgubila u samim završnicama. Svaka utakmica je različita, svaki dan je različit. Ali, posle kiše uvek Sunce dolazi - poručio je Duško Ivanović.

A nakon što je trener Zvezde, sumirajući situaciju u kojoj se njegova ekipa našla pred devet poslednjih kola, rekao sledeće:

- Evroliga je dosad pokazala da nije bitno ko je protivnik, da svako svakog može da pobedi. Prema tome, mi mislimo da još uvek ima šansi. Od tih devet utakmica, moraćemo da pobedimo dosta njih da bismo bili "unutra" (Top 8), ali...

... tada ga je novinar prekinuo i pitao: "A koliko? Koliko mislite da će biti potrebno pobeda?"

- Ne znam sad, ne bih sad prognozirao, to ne zavisi samo od nas, zavisi i od onih koji su iznad nas, koje će oni rezultate da imaju. Mi da gledamo nas i da pokušamo da dobijemo što veći broj utakmica, pa ćemo videti na kraju - istakao je trenerr crveno-belih.

Na pitanje "Mislite da je ovaj učinak, trenutni, dovoljno dobar da situacija može da se preokrene?" Ivanović je odgovorio:

- Da li mislim da je dovoljno dobar ili ne, to je to što imamo. Prema tome, mora biti dobar! - uz osmeh je zaključio Zvezdin šef sturčnog štaba.

Tabela Evrolige:

BONUS VIDEO: Atmosfera sa večitog derbija u Kupu Radivoja Koraća

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri