"PARNI VALJAK" MELJE: Parking u plej-of zoni

V. Preradović

04. 02. 2023. u 14:19

PARNI valjak neka melje, da ispuni naše želje. Refren čuvene Partizanove himne verno opisuje evroligaški zamah crno-belih, koji su sa gostovanja Žalgirisu doneli osmu pobedu u poslednjih deset utakmica (88:74) i parkirali se u plej-of zoni, među osam najboljih nakon 23. kola elitnog takmičenja.

ПАРНИ ВАЉАК МЕЉЕ: Паркинг у плеј-оф зони

Evroliga

NAJBOLjI NAPAD U EVROLIGI

PARTIZAN danas gostuje Megi u Hali sportova "Ranko Žeravica" u okviru 18. kola ABA lige (18.30).

- Partizan je trenutno najbolji napadački tim u Evroligi - kaže Marko Barać, trener Mege koja se nalazi u seriji od četiri pobede. - U poslednje vreme igra izvanredno u oba pravca i kao rezultat toga pobeđuje većinu protivnika u oba takmičenja ogromnom razlikom. Ova utakmica je za nas veliki ispit, ali i veliko zadovoljstvo.

- Ušli smo agresivno i dominirali u prvom poluvremenu - kaže Joanis Papapetru, koji je sa 17 poena ostvario lični rekord sezone i potvrdio da se nalazi u usponu forme. - Znali smo da Žalgiris može da se vrati, da se uvek bori do kraja. "Arena" i navijači u Kaunasu su neverovatni, zaslužuju čestitke, ali mi smo se držali našeg plana igre. Jesmo pravili neke greške, ali smo izdržali sve udarce i uspeli da se domognemo veoma važne pobede.

Drugi evroligaški derbi sa Crvenom zvezdom lansirao je Zeka Ledeja među nosioce Partizanove renesanse. Na njemu dobro poznatom terenu "Žalgirio arene", gde je igrao ka domaći igrač u sezoni 2019/2020, ostvario je dabl-dabl učinak od 11 poena i deset skokova.

- Rekao sam momcima da je ovo posebno mesto zbog atmosfere. Došli smo sa idejom da budemo agresivni i u ranoj fazi smo uspostavili taj standard, što nam je pomoglo da preguramo utakmicu. Iskoristili su publiku da naprave pritisak u trećoj četvrtini, ali smo bili u stanju da ostanemo koncentrisani i slušali smo trenera. Pregrupisali smo se u poslednjoj četvrtini i utakmicu odveli u željenom pravcu.

U željenom pravcu kreću se i plej-of ambicije. Partizan je na sedmom mestu sa skorom 12-11, kao i Makabi, Valensija i Žalgiris, s tim da izraelski i španski tim imaju bolji odnos u međusobnim susretima. To nije slučaj sa Baskonijom, koja je šesta sa pobedom više.

- Sada smo u dobroj situaciji, boljoj nego ranije, ali treba samo sebe da gledamo - još ne pravi računicu trener crno-belih Željko Obradović. - Idemo od utakmice do utakmice, a sledeća je sa Megom u ABA ligi.

RASPORED DO KRAJA

9. februar: Bajern - Partizan

23. februar: Partizan - Fenerbahčer

2. mart: Partizan - Alba

7. mart: Virtus - Partizan

9. mart: Milano - Partizan

16. mart: Efes - Partizan

24. mart: Partizan - Olimpijakos

28. mart: Partizan - Barselona

31. mart: Partizan - Real

7. april: Monako - Partizan

14. april: Partizan - Panatinaikos

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)