"SVETA RUKA JAKO ČVRSTA" Duško Ivanović uneo veliku energiju u tim Zvezde

G. KELIĆ

19. 11. 2022. u 12:53

DAN posle novog, drugog trijumfa u evroligaškom karavanu, onih "šest i po sati" treninga koje je od prvog dana nametnuo novi strateg Duško Ivanović, za košarkaše Crvene zvezde ne deluje kao kazna, već terapija.

СВЕТА РУКА ЈАКО ЧВРСТА  Душко Ивановић унео велику енергију у тим Звезде

FOTO: Evroliga

Crveno-beli su prošli pravu golgotu ne bi li stigli do pobede protiv Asvela (71:67) na debiju crnogorskog stručnjaka koji najavljuje zaokret u aktuelnoj sezoni. Mnogo se galame podiglo u evropskoj košarci po dolasku iskusnog stratega i nekada sjajnog košarkaša, koji je za vreme igračke karijere zbog besprekornog šuta nazvan "sveta ruka".

Kao čovek koji je trenersku reputaciju izgradio na mukotrpnom radu i metodama koje nisu prihvatljive za svakog, neretko se njegov sistem rada nalazio na udaru pojedinih igrača.

Opet, za neke druge je genijalac i virtuoz. Međutim, bilo da je kovan u zvezde ili kritikovan, bivši trener Baskonije, Barselone, Himkija i Bešiktaša predstavlja upravo ono što je potrebno timu poljuljanog samopouzdanja. To je čvrsta trenerska ruka. Ona koja će da dovede u red grupu istaknutih individualaca. Mnogo je pažnje na konferenciji za medije po završetku obračuna sa Francuzima Ivanović posvetio veri u svoj rad koji mu je doneo mnogo uspeha i od koga očekuje da će na duže staze doneti željeni efekat.

Uostalom, baš kao i svaki vid terapije.

- Tek smo par dana zajedno i potrebno je vreme da se novi sistem uigra i da steknemo automatizam. Za tri treninga ne može mnogo da se promeni. Ovo je tek prvi korak i nadam se da ćemo izgledati sve bolje i bolje kako vreme bude odmicalo. Polako, duga je sezona - objasnio je Ognjen Dobrić, bek crveno-belih.

Kninska "kobra" nije bila otrovna za izabranike Ti Džej Parkera (postigao samo pet poena), ali je zato Nemanja Nedović bio ubojit poput najopasnijeg predatora. Na kraju je pogodio i odlučujući šut.

- "Cepanje" je kod Duška, nema šta, ali ništa sa čime se već nismo susreli. Treninzi su malo duži, ali ništa strašno. U svlačionici pre utakmice smo pričali da pobedimo makar sa jednim poenom razlike. Dosta se potenciralo kako je ova utakmica bitna, a to smo i mi osetili. Imali smo malo i sreće, ali i bili pravi kada je bilo potrebno - kazao je Nedović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao