"KAKO 'ŠTO ŠUTIRAMO?' PA, DA BISMO DALI KOŠ!" Trener Zvezde Vladimir Jovanović imao zanimljiv "dvoboj" posle meča protiv Budućnosti

Novosti online

10. 10. 2022. u 20:31

KK Crvena zvezda i Budućnost sastali su se ovog ponedeljka u 2. kolu ABA lige, a posle trilera i pobede njegove ekipe, trener domaćih, Vladimir Jovanović, održao je zanimljivu konferenciju za štampu.

КАКО ШТО ШУТИРАМО? ПА, ДА БИСМО ДАЛИ КОШ! Тренер Звезде Владимир Јовановић имао занимљив двобој после меча против Будућности

FOTO: ABA liga j.t.d. / Dragana Stjepanović

Podsetimo, posle prave košarkaške drame, Zvezda pobedila ekipu Budućnosti, a čim se meč okončao, trener beogradskog kluba je ovako otpočeo obraćanje:

- Mi smo igrali bez trojice igrača koji su zaduženi za poziciju jedan ili dva (spoljene pozicije, organizacija igre i šut). To se osetilo i kroz našu igru, osetila se nesigurnost i pad u energiji... Jako su nam nedostajli, ali i pored toga smo pokazali karakter. Odigrali smo našu najbolju odbranu u drugom poluvremenu, napravili tada veliku seriju i zasluženo pobedili. Kontrolisali smo loptu, kontrolisali izgubljene lopte u prvom, ne i u drugom poluvremenu, ali to je posledica ovoga što sam rekao... Ostaje malo vremena da se oporavimo, pa da probamo da budemo bolji. Hteo bih samo da se zahvalim odmah publici na velikoj energiji, naročito u 4. četvrtini. Bila nam je vetar u leđa i nadam se da će puniti halu i ubuduće - započeo je strateg crveno-belih svoje obraćanje.

Tada je došlo do jedne zanimljive situacije.

Novinar je upitao Jovanovića zašto njegovi igrači mnogo šutiraju, misleći verovatno na  nedostatak "lepršave igre" u drugom poluvremenu i šuteve u kojima su košarkaši Zvezde ostajali jedan na jedan sa svojim čuvarima.

- Kako što šutiramo? Pa, moramo da šutnemo da bismo dali koš!? I kad se igra "izolacija", i to je neka akcija. Mi smo u prvom poluvremenu dali 43 poena uz veliki broj asistencija. Ali, rekao sam već iz kog razloga smo, jednostavno, pali energetski, nismo imali neka rešenja, ali smo pokazali karakter. E, to ovu ekipu krasi, a mene kao trenera jako raduje. Pogledajte samo kako se odigrala odbrana u poslednjih pet minuta! Čak i neki igrači koji tada nisu bili "u stavu", koji su trebalo bolje da odigraju, tada su osetili da je momenat i odigrali onako kako treba stalno da igraju - rekao je Vladimir Jovanović.

BONUS VIDEO Ovacije "delija" kada je Čarls Dženkins ušao u halu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)