VELIKA SVAĐA U BOSNI ZBOG MEČA KOJI NIJE NI ODIGRAN: Rusija u centru pažnje, strasti se ne smiruju

Novosti online

10. 10. 2022. u 15:25

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, i dalje se s posebnom pažnjom prati širom sveta, pa i prateći sportski segmenti koji se tiču sankcija ruskim i beloruskim sportistima. Najnovije vesti na tu temu prilično su zanimljive, jer dotiču i naš komšiluk.

ВЕЛИКА СВАЂА У БОСНИ ЗБОГ МЕЧА КОЈИ НИЈЕ НИ ОДИГРАН: Русија у центру пажње, страсти се не смирују

FOTO: Tanjug/AP

Od početka pomenute vojne intervencije Rusije, zapadne države se prosto utrkuju ko će i kako kazniti i zemlju na čijem je čelu Vladimnir Putin, ali i Belorusiju koja joj pomaže, a kako sport nije izuzet od sankcija, Rusi maltene i ne mogu da se takmiče u ekipnim sportovima.

Prvo su i stupile na snagu sankcije u vidu toga da se klubovi i reprezentacije izbacuju sa međunarodnih takmičenja, a onda su kažnjeni i i pojedinci u mnogim individualnim sportovima, te samo neki od njih, ako se odreknu zastave, himne i imena države pod kojim nastupaju, mogu da se takmičnje. 

Ipak, u ruskim medijima, među glavnim sportskim vestima ovog ponedeljka, pojavila se informacija o tome da će njihova (ruska) reprezentacija možda odigrati međunarodnu utakmicu. I to prijateljsku, protiv selekcije Bosne i Hercegovine. Ali, tu sad postoji jedan veliki problem.

Agencija RIA Novosti na naslovnoj strani svog portala, pod naslovom "Fudbalski savez Bosne i Hercegovine odložio odluku o meču s Rusijom", donosi informaciju iz pomenute organizacije. Zapravo, o svađi koja je izbila povodom same pomisli da BiH igra protiv "zbornaje komande".

Vest RIA Novosti glasi ovako:

 

"Zasedanje Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine o održavanju prijateljskog meča sa reprezentacijom Rusije je odloženo, saopšteno je na sajtu te organizacije.

Susret nacinalnih selekcija Rusije i BiH je planiran za 19. novembar u Sankt Peterburgu. Predsednik FS BiH Vico Zeljković je ranije objavio da će se konačno rešenje o toj utakmici doneti 10. oktobra. Novi datum zasedanja je: 31. oktobar.

Protiv organizacije utakmice sa Rusima ustali su lideri bosanske reprezentacije, Miralem Pjanić i kapiten Edin Džeko, kao i član Izvršnog odbora FS BiH Asmir Husić i potpredsednik Saveza Irfan Durić. Udruženje navijača reprezentacije Bosne i Hercegovine, BHFanatikos, pozvalo je na bojkot ovog meča, a protiv održavanja utakmice svoj glas je dala i Ukrajinska asocijacija fudbala", navodi pomenuta agencija.

Bonus video: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024