"MA, KAKAV JOKIĆ": Hrvat o neuspehu Srbije na Evrobasketu

Novosti online

10. 10. 2022. u 14:00

Bivši košarkaš Marko Tomas iskreno je govorio o Srbiji i krahu na Evropskom prvenstvu.

МА, КАКАВ ЈОКИЋ: Хрват о неуспеху Србије на Евробаскету

FOTO: FIBA.Basketball

Hrvat smatra da je najveći problem naše selekcije bio izostanak Bogdana Bogdanovića.

- Jedino što je dobro je što će uvek na ovim prostorima biti talenata za košarku, pogotovo što se tiče visokih igrača. Najgore je što mi ne možemo da proizvedemo bekove. Bez bekova nema rezultata. Po meni, ovo što se Srbiji desilo... Jokić je evo drugu godinu zaredom proglašen za najboljeg igrača NBA lige, da kažemo najboljim igračem na svetu. Ali po meni je veći hendikep po njih što ne igra Bogdanović nego on - rekao je Tomas u podkastu "Inkubator".

Foto: Printskrin

 

Nastavio je u istom ritmu.

- Možda će neko da kaže da sam ja lud ali ja sam tog mišljenja. Da su bekovi puno, puno važniji za bilo koju ekipu od centara. Oni će da nađu neku zamenu za centre, a za bekove, one igrače koji igraju sa loptom, teško. Iako oni imaju Micića, ali kad bi imali Micića i Bogdanovića, to bi bio ubojiti tandem.

Foto: Nebojsa Parausic

 

Osvrnuo se i na to što na prvenstvu nije bilo Miloša Teodosića.

- Pa dobro, oni imaju taj luksuz da su oni mogli Teodosića da ostave sa strane iako je to za mene jako veliko iznenađenje. Da u Srbiji može da se dogodi da oni pozovu njega kao jednu od većih legendi u zadnjih desetak-petnaest godina i da mu kažu da je višak. To je trebalo da se dogodi pre početka priprema. Da mu se kaže: Teo, svaka čast za sve što si postigao ali tvoje vreme je prošlo, sada imamo mlađe i bolje. A ovako je to malo, ne znam, nije po meni to bio baš najbolji način - objasnio je Tomas.

BONUS VIDEO: Kad je u halu ušao vojni orkestar, "grobari" i "delije" zagrmeli kao jedan!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!