KEVIN PANTER ZA "NOVOSTI": Igrao bih za Srbiju, takva prilika se dobija jednom u životu

G. KELIĆ

04. 10. 2022. u 10:15

LANI je na terenu iskazivao liderske osobine, a ove godine će ulogu vođe oponašati i u svlačionici crno-belih. Kevin Panter je pred start nove sezone imenovan za kapitena Partizana, po čemu je ušao u istoriju kluba kao drugi stranac sa tom titulom.

КЕВИН ПАНТЕР ЗА НОВОСТИ: Играо бих за Србију, таква прилика се добија једном у животу

Foto: ABA / KK Partizan NIS / Dragana Stjepanović

Pre njega tu čast je od Duška Vujoševića u januaru 2014. dobio Francuz Žofri Lovernj, mada su na njega kapitenska zaduženja preneta silom prilika, nakon teške povrede Dragana Milosavljevića. Panter je sada prvi među jednakima.

- Za mene se ništa nije promenilo, i dalje ću biti ono što jesam - ističe u razgovoru za naš list novi predvodnik "parnog valjka" i dodaje:

- Očigledno mi je ukazana velika čast, nije se često dešavalo u istoriji kluba da stranac bude imenovan za kapitena tima i tako nešto mi daje dodatnu obavezu. To je nešto neverovatno, a još više dobija na značaju što sam prvi Amerikanac sa trakom.

OBRADOVIĆ: KEVIN JE UZOR MLADIMA

MADA je za mnoge izbor kapitena bio iznenađujući, za trenera Željka Obradovića je najjasniji.

- Ja sam neko ko donosi odluke, ali se konsultujem sa ljudima iz kluba. Uvek razgovaramo otvoreno, a svako je bio saglasan da Kevin bude kapiten, jer ima što je potrebno. Posvećen je košarci, uzor je mladima, zaslužuje da bude kapiten Partizana. Drugi čovek koji zaslužuje tu ulogu je Danilo Anđušić. Njima verujemo - obrazložio je Obradović.

Glavnu stvar koju je stavio do znanja saigračima, pogotovo onim najmlađima, jeste da na njegova vrata mogu da pokucaju u bilo koje doba dana i noći.

- Trudiću se da vodim ovu ekipu na terenu i van njega, kao što sam činio i prošle sezone. Doneću na parket istu energiju i pristup u svakom meču. Momci znaju da mogu u bilo kojem trenutku da mi priđu i pitaju me bilo šta što ih muči, od košarkaških stvari do onih životnih.

Ne krije da će biti posebna emocija ukoliko posle skoro deceniju čekanja bude prvi kapiten koji iznad glave podigne pehar namenjen pobedniku regionalne ABA lige.

- Ambicije su uvek najviše, znamo da u ABA ligi moramo praktično da pobedimo svaku utakmicu ukoliko želimo da osvojimo titulu. Želimo da dobro otvorimo sezonu, igramo odličnu košarku i pokušamo da napredujemo iz dana u dan. Biće ovo veoma zahtevna sezona samim tim što se vraćamo u Evroligu - dodaje momak iz Bronksa.

Jasno je da se u Srbiji oseća kao kod kuće. A odomaćio se prilično i u Humskoj ulici. Zato i na pitanje oko eventualnog igranja za našu reprezentaciju, odgovara potvrdno.

- Razvio sam jedan poseban odnos sa ovom zemljom. Iskreno, stvarno volim Srbiju, dobio sam pre nekog vremena i pasoš. Čuo sam pojedina nagađanja da bi to moglo da se desi. Ako poziv zaista stigne, otvoren sam za tu mogućnost. Svakako da bi mi to smanjilo slobodno vreme između sezona, ali to je prilika koja se dobija jednom u životu. Bio bih prvi Amerikanac u istoriji srpskog nacionalnog tima, i rado bih se odazvao. Međutim, ne razmišljam sad o tome, sav fokus mi je trenutno na klupskoj sezoni i Partizanu - zaključuje novi kapiten crno-bele ekipe.

"Sedmica"

NOVI broj je Partizanovom beku ispisan na poleđini dresa pred ovu sezonu. Umesto standardne "nule" koju je nosio u većini klubova, kao i prošle godine u crno-belom timu, sada se opredelio za "sedmicu".

- To je vezano sa nekim pritiskom pod kojim sam se nalazio u poslednje vreme u životu. Odlučio sam da promenim broj, okrenem novu stranicu i počnem iznova u ovoj godini - nije želeo Panter preterano da ulazi u detalje te odluke.

BONUS VIDEO: Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna