MOĆNA ZVEZDA ODRŽALA ČAS KOŠARKE: Crveno-beli posle katastrofalnog početka impresionirali na startu ABA lige

Novosti online

01. 10. 2022. u 21:37

KOŠARKAŠI Crvene zvezde dočekali su MZT iz Skoplja na premijer AdmiralBet ABA lige i opravdali ulogu favorita ubedljivim trijumfom rezultatom 87:67.

МОЋНА ЗВЕЗДА ОДРЖАЛА ЧАС КОШАРКЕ: Црвено-бели после катастрофалног почетка импресионирали на старту АБА лиге

FOTO: Aba liga

Novi strateg šampiona Jadrana Vlada Jovanović počeo je meč u petorci Marković-Adams-Lazić-Ilić-Martin, ipak, njegovi izabranici nisu baš startovali dobro u ofanzivi. Mučili su se crveno-beli da pronađu napadački ritam u prvoj deonici što je rezultovalo jako malim brojem poenam, a na semaforu je stajalo 13:9. 

FOTO: Aba liga

Imao je tim sa Malog Kalemegdana veliki broj otvorenih šuteva, ali je Džon Holand bio jedini koji je pogodio za tri, i to uz zvuk sirene za +4 posle prvog kvartala. 

Ni u nastavku nije to bila napadačka rapsodija, ali je bilo jasno da je samo pitanje trenutka kada će tim kvaliteta Zvezde krenuti da pogađa iz otvorenih pozicija i popraviti loše procente šuta.

Učinili su to sredinom druge četvrtine, a prednost je u jednom trenutku narasla i na +17. Bio je to dovoljan suficit i lepa zaliha za mirniji nastavak i skidanje tereta loše šuterske serije sa pleća.

Prednost Zvezde u tom trenutku rasla je zahvaljujući sjajnoj roli nove akvizicije Hasana Martina, koji je gospodario reketom i pokazao kakve atletske sposobnosti poseduje. Martin je na veliki odmor otišao kao najefikasniji u svojim redovima sa 10 poena, a pratio ga je oporavljeni Nikola Ivanović sa 7. 

FOTO: Aba liga

U nastavku raspoloženi Martin kao da nije postojao na parketu, ali je zato još jedan novopridošli stranac bio taj koji je nosio tim iz prestonice ka trijumfu - Džejlon Adams.

Usijala se ruka čudesnog Amerikanca koji je pogađao iz svih pozicija, a njemu su se pridružile proverene snage - Luka Mitrović i Branko Lazić, koji su dali svoj dobar doprinos tome što je Zvezda održavala stečenu prednost. 

Poslednja deonica bila je lepa prilika da minute dobiju i mladi igrači poput Nikole Topića i Dalibora Ilića. Sin bivšeg igrača Zvezde Milenka Topića, za koga se najvljivalo da će biti pozajmljen ove godine, na kraju je meč završio sa čak 20 minuta na parketu 6 poena i 5 skokova.

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde bio je Džejlon Adams sa 16, a pratio ga je Nikola Ivanović sa 12, i Hasan Martin koji je ostao na 10 iz prvog poluvremena.

Sa druge strane u poraženoj ekipi MZT-a, Stojanovski je brojao do 17, Krstevski do 14, dok je turski košarkaš Jigitoglu imao osam poena uz čak 14 skokova.

Tim sa Malog Kalemegdana doživeo je velike promene, promenio roster dobrano, ali je ako se izuzme stegnut start impresionirano na kraju. Prednost je rasla i do maksimalnih +30, a bilo je jasno, da su puleni Vlade Jovanović želeli da dodaju gas bila bi ovo daleko ubedljivija pobeda.

FOTO: ABA liga

Zvezdu već 7. oktobra očekuje prvi duel u Evroligi, gde gostuju Anadolu Efesu, a potom dočekuju Budućnost u ABA lige, sa druge strane MZT dočekuje Partizan.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni