ČUDESNA SRBIJA PREKINULA AMERIČKU DOMINACIJU: Naše odbojkašice priredile senzaciju na prvenstvu sveta

Novosti online

01. 10. 2022. u 20:12

ŽENSKA odbojkaška reprezentacija Srbije danas se sastala sa moćnim Amerikankama u borbi za prvo mesto Grupe C na prvenstvu sveta. Naše heroine pregazile su rivalke i ostvarile senzacionalnu pobedu rezultatom 3:0 u setovima (25:20, 25:23, 25:12).

ЧУДЕСНА СРБИЈА ПРЕКИНУЛА АМЕРИЧКУ ДОМИНАЦИЈУ: Наше одбојкашице приредиле сензацију на првенству света

FOTO: FIVB

Srbija i Sjedinjene Američke Države imale su maksimalan učinak na dosadašnjem turniru u Holandiji i Poljskoj, četiri meča i isto toliko pobeda, pa je pobednik direktnog duela trebalo da sebi trasira nešto lakši posao u nastavku SP.

Naše devojke ušle su stegnutno u meč protiv velikog favorita, pa su Amerikanke sredinom prvog seta vodile sa 10:5, i ama baš ništa nije nagoveštavalo šta je ono što će se destiti u nastavku. 

Usledio je veliki preokret u kom su srpske odbojkašice pokazale od čega su satkane. Nestvarna igra i kada je Bjanka Buša smečovala za 23:18, bilo je jasno da naše rivalke mogu da krenu da razmišljaju o drugom setu. 

A i tamo su srpkinje očarale, nakon velike borbe Tijana Bošković je servirala, Amerikane su se odbranile, napale, ali savršen trojni blok naše nacionalne selekcije doneo je set loptu na 24:22 koja je iskorišećena.

I onda treći set, i totalna rapsodija u meču u kom su se naše devojke igrale sa odbojkaškom velesilom i nokautirale je, i to kako! Ubedljivim rezultatom 25:13. čime su ponizile apsolutnog favorita koji već dugo dominira ovim sportom.

Najbolja u srpskom timu bila je kapiten Tijana Bošković sa 24 osvojena poena, a pratile su je Jovana Stevanović sa osam i Sara Lozo sa sedam poena. Kod Amerikanki nije bilo dvocifrenih, a najefikasnija je bila Badžema sa samo šest poena.

Standings provided by SofaScore

Po četiri prvoplasirane ekipe iz svake od četiri grupe izboriće plasman u drugu fazu turnira u kojoj će selekcije biti smeštene u dve grupe od po osam timova.

Po četiri najbolje plasirane reprezentacije iz novoformiranih grupa učestvovacbe u četvrtfinalu 11. oktobra.

Polufinala su zakazana za 12. i 13. oktobar, a meč za treće mesto i finale igraće se 15. oktobra u holandskom Apeldornu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (2)

MEĐUNARODNI DAN ŽENA I DEVOJAKA U NAUCI: Prilika za promovisanje i priznavanje njihove uloge i značaja