BLAT HVALIO BIVŠEG IGRAČA ZVEZDE: Jokić i Adetokumbo pokazali da znaju po FIBA pravilima

Novosti online

16. 09. 2022. u 18:57

KOŠARKAŠKI trener Dejvid Blat prokomentarisao je dešavanja na Evropskom prvenstvu u košarci.

БЛАТ ХВАЛИО БИВШЕГ ИГРАЧА ЗВЕЗДЕ: Јокић и Адетокумбо показали да знају по ФИБА правилима

FOTO: FIBA.Basketball

Blat, koji od 2019. godine ne radi u košarci zbog bolesti govorio je i eliminacji Grčke, Srbije i Slovenije, te reprezentacije važile su za jedne od favorita za trofej, ali su rano u eliminacionoj fazi eliminisani.

- Evropska košarka je daleko drugačija od NBA – 40 minuta, dimenzije terena, druga pravila. U NBA se često dešava da jedan ili dva igrača preuzmu meč u svoje ruke, ali je u Evropi to mnogo ređe. Ja zbog toga i volim ovakve turnire. Jokić je jedan od mojih omiljenih igrača, on i Janis Adetokumbo su demonstriral ida mogu da igraju i na ovom nivou. Markanen je bio izvanredan – bio je na nivou na kojem su njih dvojica i Luka Dončić. Dodavao je, skako, doprinosio na mnoge načine. “, izjavio je 63-godišnji Dejvid Blat za "Jurohups".

Otkrio je i koga najviše voli da gleda na terenu tokom Evrobasketa.

- Lorenzo Braun je igrač Makabija, tima za koji radim, pa nisam subjektivan. Mnogo mi se dopada njegov nastup, ali mislim da je njegova uloga u velikoj meri drugačija od one koje je kod mene u reprezentaciji Rusije svojevremeno imao Džej-Ar Holden“, kazao je trener rođen u Bostonu.

Blat je proveo igračku karijeru u Izraelu (od 1981. do 1993. godine), a kao trener je vodio Hapoel Galil Elijon, Makabi Tel Aviv u dva navrata, Dinamo Sankt Peterburg, Beneton, reprezentaciju Rusije, Efes Pilsen, Dinamo iz Moskve, Aris, Klivlend Kavalirse, Darušafaku i Olimpijakos.

BONUS VIDEO: Trening Pešićevih "orlova" tokom Evropskog prvenstva u košarci

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna