AMERIKANCI i ni posle 50 godina nisu uzeli srebrne medalje koje se čuvaju u muzeju, jer tvrde da su pokradeni u noći 9. i 10. septembra 1972. godine

Dragomir

10.09.2022. 20:54

Данас као и пре 50 година важе иста правила,ако тренер тражи тајмаут јер има право на то а судије не региструју на време,(што се просто види на екрану да тренер тражи тајмаут)наравно да се понавља напад ,исто тако ако сат не показује 3 секунде већ 50-што се такође види на екрану, онда шта год да се десило такође се поништава(на пример да су Совјети дали кош, напад би био поништен).Не заборавимо да се све догађа у Минхену,З.Немачка а они свакако не навијају за Совјете.Не знам ко су биле судије а сигурно нису Руси-тако да ко губи има право да се љути.Све што се десило на тој утакмици данас би имало исти сценарио јер су то кошаркашка правила.

Dragomir

10.09.2022. 21:03

Зашто је ово названо "Највећим скандалом у историји",јер ако погледате цео снимак све се логично десило,свака не правилност је морала да се исправи,легално затражен тајмаут и сат који не показује право време су морали да се коригују.То што су Амери очекивали злато то је њихова ствар,јер утакмица мора да се одигра по правилима до задње секунде!