SKANDAL U LIGI ŠAMPIONA: Promocija "Velike Albanije" na meču dva giganta fudbala (FOTO)

Novosti online

07. 09. 2022. u 22:20

LIGA šampiona je iznedrila i prvi fudbalski skandal, i to čim je nova sezona elitnog takmičenja počela ove sedmice.

СКАНДАЛ У ЛИГИ ШАМПИОНА: Промоција Велике Албаније на мечу два гиганта фудбала (ФОТО)

Foto: EPA

Dan nakon što se u Zagrebu desilo nešto što niko nije očekivao u ovom nadmetanju, a potom su usledili fantastični mečevi kojima je spuštena zavesa na prvi deo prvog kola Lige šampiona, u sredu se dogodio i jedan potpuno neočekivani incident.

Naime, u Milanu je isprva sve delovalo svečano jer je žreb odredio da se već na startu nadmetanja na stadionu "Đuzepe Meaca" ("San Siro") sastanu bivši prvaci Evrope, Inter i Bajern Minhen.

Ti velikani su, naravno, na terenu vrlo brzo pokazali zašto ih mnogi širom sveta vole (čitavo fudbalsko veče u Ligi šampiona je bilo izuzetno zanimljivo), ali su TV kamere zabeležile i jednu "velikoalbansku" provokaciju.

Naime, dok su timovi, zajedno sa sudijama, stajali kod centra igrališta, a ispored njih bili mališani koji bi trebalo da promovišu nove generacije aktera fudbala, jedan od dečaka je, baš kada je kamera prolazila ispred njega - ukrstio ruke na grudima, kako to poslednjih godina isključivo rade zagovornici ideje o tzv. "Velikoj Albaniji".

Dečak sa simboličnim prikazivanjem dvoglavog orla, pred meč Inter - Bajern u Ligi šampiona / Foto: Novosti

Ta ideja, podsetimo, podrazumeva narušavanje teritorijalne celovitosti Srbije, Crne Gore, Severne Makedonije i Grčke, a sve u sklopu želje o širenju Albanije na prostore koji nisu njeni.

BONUS VIDEO: Ovo su fudbaleri sa najvećim zaradama

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

NEVALJALA SIRA! Ćerka Luisa Enrikea prešla sa jednog na drugog reprezentativca Španije