VELIKO IZNENAĐENJE NA EVROBASKETU: Sve gubili ubedljivo, a sad srušili domaćina

Č. V.

06. 09. 2022. u 20:56

KOŠARKAŠI Bugarske napravili su veliko iznenađenje na Evropskom prvenstvu. Oni su pobedili jednog od domaćina, selekciju Gruzije sa 92:80 (14:18, 25:20, 27:19, 26:23) i došli do prvog trijumfa na ovom takmičenju.

ВЕЛИКО ИЗНЕНАЂЕЊЕ НА ЕВРОБАСКЕТУ: Све губили убедљиво, а сад срушили домаћина

FOTO: FIBA.Basketball

Nadali su se svi u Gruziji da će posle pobede u meču sa Turskom u kojem je izbila frka lako pasti tim Rosena Barčovskog, ipak prevarili su se i veoma razočarani su napustili "Tbilisi Arenu".

Prvo poluvreme bilo je izjendačeno, Bugarska je na odmor otišla sa poenom prednosti - 39:38, ali je u nastavku susreta u potpunosti nadigrala rivala.

Bugari su odlično odigrali treći period (27:19) i stavili tim Ilijasa Zurosa u problem. Pokušala je Gruzija da se vrati, no protivnik je odbio nalet i upisao prvi trijumf na Evrobasketu.

DOMINACIJA Saša Vezenkov (Bugarska)/FOTO: FIBA.Basketball

Najefikasniji kod pobednika bio je fenomenalni Di Bost sa 33 poena i 12 asistencija, Saša Vezenkov je takođe bio odličan. On je meč završio sa 28 poena i 14 skokova. Na drugoj strani najbolji je bio Goga Bitadze koji je postigao 21 poen, dok je Tadus Mekfaden postigao 19.

Obe reprezentacije u poslednje kolo ulaze sa učinkom 1-2. Bugarska u petoj rundi igra protiv Belgije, a Gruzija će odmeriti snage sa Crnom Gorom.

 

BONUS VIDEO: EVROBASKET 2022: Zavirite u svlačionicu "orlova"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)