"UŽIVANJE JE BILO DANAS IGRATI": Marko Gudurić oduševljen podrškom koju Srbija ima na Evrobasketu

Novosti online

03. 09. 2022. u 19:37

KOŠARKAŠKA reprezentacija Srbije danas se susrela se nacionalnom selekcijom Češke i impresivnim izdanjem stigla do pobede od 81:68.

УЖИВАЊЕ ЈЕ БИЛО ДАНАС ИГРАТИ: Марко Гудурић одушевљен подршком коју Србија има на Евробаскету

FIBA.Basketball

Pešićevi "orlovi" imali su nestvarnu podršku danas u velelepnom košarkaškom zdanju u Češkoj, a u izjavi za RTS i reprezentativac Srbije, Marko Gudurić prokomentarisao je značaj našeg šestog igrača na ovom Evrobasketu.

- Uživanje je bilo igrati danas, naši navjači su u velikom broju došli i neverovatno je koliko nas podržavaju. Popustili smo u drugom poluvremenu, moramo da se odmorimo i popravimo to i krenemo u nove pobede. 

Uprkos brojnim povredama imponuje način na koji Srbija u poslednjih nekoliko mečeva "čisti sa parketa svoje" protivnike.

- Bilo je mnogo povreda, nismo imali trening, svaka uktamica je veliki plus za nas, dižemo individulnu i timsku formu, to je sada najvažnije- zaključio je Marko Gudurić.

Evropsko prvenstvo u košarci - Evrobasket 2022
Raspored mečeva Srbije

Evropsko prvenstvo se održava od 1. do 18. septembra, a naš nacionalni tim se nalazi u grupi D sa reprezentacijama Češke, Poljske, Finske, Izraela i Holandije.

Pešićevi "orlovi" prvo su igrali protiv Holandije, a onda je već dan kasnije na red došao meč sa Česima. Posle prvog dana odmora, slede nova dva meča u kratkom razmaku - najpre u ponedeljak, 5. septembra, od 21 sat protiv Finske, a zatim u utorak u istom terminu protiv Izraela.

Nakon kraće pauze, u poslednjem kolu prve faze Srbija igra protiv Poljske, u četvrtak 8. septembra od 21 čas.

Sistem takmičenja


Po četiri najbolje ekipe iz svake od četiri grupe nastaviće takmičenje u nokaut fazi Evropskog prvenstva, a "orlovi" će se, ako opravdaju očekivanja i prođu dalje, "ukrstiti" u osmini finala s jednom od ekipa iz grupe C koju čine Grčka, Italija, Hrvatska, Ukrajina, Velika Britanija i Estonija.

BONUS VIDEO: Trening Pešićevih "orlova" tokom Evropskog prvenstva u košarci

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RAJ NA ZEMLJI! U ovom mestu letuju turisti iz inostranstva, a sada je dostupno i Srbima