SRBIJA DEMOLIRALA NEMAČKU: Jokić dominirao, "orlovi" osvojili turnir u Hamburgu

Č. V.

20. 08. 2022. u 17:39 >> 20:19

KOŠARKAŠI Srbije pokazali su snagu i razbili Nemačku sa 83:56 (24:13, 14:18, 27:10, 18:15) u finalu turnira u Hamburgu.

СРБИЈА ДЕМОЛИРАЛА НЕМАЧКУ: Јокић доминирао, орлови освојили турнир у Хамбургу

FOTO: KSS

Ovo takmičenje je mnogo značilo "orlovima" da se dodatno uigraju i pripreme za najvažnije izazove koji ih očekuju u narednom periodu.

Što se ovog meča tiče pobednik se nijednog momenta nije dovodio u pitanje, pošto su izabranici Svetislava Pešića od starta zaigrali sjajno na oba kraja terena. Posebno je dobro bilo u napadu, a naši reprezentativci su meč otvorili sa 4/4 za tri poena.

Iako se na odmor otišlo sa sedam razlike - 38:31 bilo je jasno već tada da će drugo poluvreme biti samo formalnost. Srbija je podila u još veću brzinu i doslovno razbila rivala koga je ostavila na samo 25 poena u drugom poluvremenu.

FOTO: KSS

Od početka duela se videlo da Nemci neće moći da čuvaju Nikolu Jokića, pa je upravo većina napada "orlova" išla na centra Denvera koji je odigrao još jednu odličnu utakmicu i opet je pokazao koliko će biti važan u kvalifikacijama za Mundobasket i pohodu na medalju na Evrobasketu.

Koliko je bio dominantan pokazuje i činjenica da je iz igre šutirao 10/11, od toga 9/10 za dva i 1/1 za tri poena, a meč je okončao sa 22 poena i pet uhvaćenih lopti.

Osim Jokića dvocifreni u našoj selekciji bili su Vasilije Micić sa 14 poena i Nikola Milutinov koji je meč okončao sa 13 poena.

Srbiju sada očekuju oni pravi izazovi. Najpre sledi duel sa Grčkom (25. avgust) u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, tri dana kasnije sledi gostovanje Turskoj. Nakon toga na red dolazi Evropsko prvenstvo (1. - 18. septembar).

Srbija - Nemačka 83:56 (24:13, 14:18, 27:10, 18:15).

Dvorana: "Barklajs Arena". Gledalaca: oko 5.000. Sudije: Kukelčik, Gracin, Kardaris.

Srbija: Davidovac, Marinković 9, Kalinić 5, Lučić 2, Dobrić 5, Ristić, Jokić 22, Jagodić-Kuridža 3, Micić 14, Gudurić, Jaramaz 5, Simanić 5, Milutinov 13.

Nemačka: Lo 6, Vajler-Beb 2, Fojtman 7, Vagner 5, Volfrat-Boterman, Holac 7, Timan 9, Šiling 2, Kracer, Jalou, Obst 12, Sengfelder, Kremer 6.

Četvrta četvrtina: Srbija - Nemačka 83:56

40' - Tačnu na meč stavio je Boriša Simanić trojkim i Marinković sjajnim zakucavanjem u kontri.

40' - Jaramaz daleka dvojka, pa trojka "pancera" koju je pogodio Kremer. Potom je sa linije penala bio precizan Holac.

39' - Zanimljiv podatak je da je Jalou prvi put na dva minuta do kraja meča šutirao bacanja za svoju selekciju i oba puta je promašio.

38' - "Orlovi" sada pogađaju sa penala. Posle Micića oba puta je precizan bio i Simanić kome će značiti minuti koje je dobio.

37' - Vezali su "panceri" pet poena. Kremer je pogodio trojku, a Srbija sada sigurno igra i čeka samo da se završi utakmica.

35' - Trojku za Nemačku je pogodio Lo. Na drugoj strani Jagodić-Kuridža ja najpre promašio trojku, a potom napravio faul u napadu. Pešić je odlučio da ga izvede iz igre. Prvi put se na parketu našao Boriša Simanić.

33' - Dobrić je bio dobar u odbrani, uspeo je da ukrade loptu, a onda iznudi dva slobodna bacanja. Baš kao i maločas Milutinov i bek Crvene zvezde je bio polovičan sa penala - 72:43.

32' - Sjajna Srbija! Milutinov za dva, pa Jagodić-Kuridža za tri poena pogađaju i "orlovi" nastavljaju da razbijaju "pancere".

Treća četvrtina: Srbija - Nemačka 65:41

30' - Još jedna fantastična odbrana "orlova", potom lako zakucavanje Marinkovića u kontri koga je odlično uposlio Davidovac. Marinković je trojkom završio treći kvartal - 65:41.

29' - Drugi put se Milutinov nalazi na pravom mesto i promašaj saigrača vraća u koš. Sjajnu utakmicu igra i centar CSKA.

29' - Lučić je oba puta bio precizan sa linije penala. Srbija igra dobro u odbrani i Nemačka u ovim trenucima teško pronalazi način da poentira.

27' - Još jedan dobar napad koji je završio Milutinov. Na drugoj strani je Vagner poentirao usled loše komunikacije u odbrani naše selekcije.

27' - Odlična odbrana "orlova", ukradena lopta i onda lako polaganje Marinkovića u kontri.

25' - Rapsodija Srbije u ovim trnucima. Najpre sjajan potez i polaganje Micića, a onda i utrčavanje Kalinića koji pogađa posle asistencije Jokića. Klupa Nemačke je morala da pozove tajm-aut.

25' - Nova trojka za "pancere". Tamo gde je počeo u prvom poluvremenu, nastavio je i u drugom Andreas Obst. Bio je četvrti pogodak van linije 6,75 za igrača Bajerna.

24' - Nemci sada samo sa distance mogu da poentiraju. Holac je pogodio za tri, ali je istom merom uzvratio Vasa Micić.

23' - Krenuo je Jokić u kontru, video je to Dobrić, odlično ga uposlio, a ovaj lako poentirao. Pritom bio je i fauliran i bio je precizan i sa linije penala - 45:33.

22' - Ponovo Jokić. Neverovatno sa kojom lakoćom igra član Nagetsa. Na drugoj strani ne baš dobru obdranu naše selekcije kaznio je Timan.

21' - Drugo poluvreme počelo je promašajima na obe strane, ali onda je to prekinuo Jokić pogođenim "flouterom".

Druga četvrtina: Srbija - Nemačka 38:31

20' - Šteta! Zaspala je odbrana "orlova" i dozvolila Fojtmanu da poentira u poslednjoj sekundi prvog poluvremena.

20' - Izborio se Jokić za dobru poziciju i ponovo je našao način da poentira. Već je na 15 poena najbolji igrač Srbije.

18'- Konačno i Nemci dolaze do poena. Johanes Timan je uspeo da prekine post svoje selekcije - 36:26. Još jednom Timan, ali sada van linije 6,75.

17' - Čim se Jokić vratio na parket odmah dolazi do lakih poena. On i Micić su odigrali dva na dva, a as Denvera je ostao sam pod košem i lako završio napad.

16' - Period meča u kome je napad na obe strane zakazao. Micić je promašio oba bacanja, a Obst prvi put nije bio precizan za tri poena.

14' - Krenuo je Marinković snažno na prodor, ali je Milutinov popravio promašaj i upisao šesti poen.

FOTO: KSS

13' - Siguran je Milutinov sa linije penala, ali Obst šutira trojke 3/3. Fantastično je ušao u utakmicu igrač Bajerna. Na drugoj strani odličan prodor Micića i lako polaganje - 32:24.

12' - Lepo se snašao i lako poentirao Timan. To je nateralo Svetislava Pešića da zatraži tajm-aut. Čini se da je Srbija malo pala u odbrani.

12' - Dva napada, dve trojke Obsta. Sada najbolji igrači naše reprezentacije odmaraju, ali ni to ne pomaže "pancerima", pošto je Jaramaz bio precizan van linije 6,75.

11' - Druga četvrtina počela je trojkom Andreasa Obsta. Zanimvljivo tek na početku ovog perioda prvi put neko od igrača ide na liniju penala. Dobrić je bio polovično precizan.

Prva četvrtina: Srbija - Nemačka 24:13

10' - Nije bilo poena u poslednjem minutu prvog kvartala koji je Srbija odigrala odlično. Od podbacivanja lopte "orlovi" su kontrolisali igru i rezultat.

9' - Gde je stao Jokić nastavio je Milutinov. Pokazao je sjajnu centarsku tehniku i lako došao do prvih poena.

8' - Napravio je Jokić odličnu poziciju i lako poentirao. Kao i sve selekcije i Nemačka nema rešenja za MVP NBA lige - 20:13. Igra se centar Srbije sa rivalom. Opet je pokazao svo majstorstvo koje poseduje i već je dvocifren, stigao je do 11 poena.

7' - Dobar tajm-aut "pancera", posle minuta odmora drugu trojku za domaćina postigao je Fojtman, a posle njega precizan je bio Vagner.

5' - Srbija igra odlično na početku utakmice. Micić je bio precizan sa poludistance, a onda posle odlične odbrane Dobrić je najpre promašio zicer, ali se brzo iskupio pogođenim šutem van linije 6,75. Selektor Nemačke Gordon Erbert je odmah zatražio tajm-aut.

4' - Opet Jokić, ali na drugoj strani pogađa Holac. As Denvera nastavlja da razbija rivala. Posle dve dvojke postigao je i prvu trojku. Već je na sedam poena.

3' - Upisao se i Jokić. Ostao je sam pod košem i lako poentirao. Prvi koš za Nemačku postigao je Lo. On je bio precizan van linije 6,75. - 8:3.

2' - Ide još jedna trojka. Iskoristio je Micić dobar blok Jokića i pogodio trojku. Dobro je da šut bar na početku utakmice odlično služi. Inače, prvi faul na meču napravio je Vagner.

1' - Odličan početak Srbije. "Orlovi" su odbranili prvi napada, a onda svoj drugi pretvorili u koš. Kalinić je ostao sam na trojci i pogodio.

Srbija meč počinje u petorci Micić, Dobrić, Kalinić, Lučić i Jokić. Nemačka igra u sastavu Lo, Vagner, Holac, Kracer i Fojtman.

Uoči meča:

18.19 - Vladimir Lučić i drugovi su uveliko na zagrevanju i spremaju se za finalnu utakmicu na turniru u Minhenu.

 

"Orlovi" su u jučerašnjem meču bili nadomak poraza od Italije, ali su zahvaljujući maestrelnom Nikoli Jokiću i odličnoj igri od polovine treće četvrtine uspeli da naprave preokret i trijumfuju.

Selektor Srbije Svetislav Pešić je u najavi ovog turnira rekao da su u pitanju možda i najvažniji momenti na pripremama za takmičarske izazove "jer naša reprezentacija nema dovoljno odigranih utakmica u ovom sastavu".

Nema dileme da će ovu dueli pomoći da se ekipa što bolje uigra za važne izazove koji joj predstoje.

Naša reprezentacija 25. avgusta dočekuje Grčku u kvalifikacijama za Mundobasket, a tri dana kasnije ide na noge Turskoj. Potom sledi Evropsko prvenstvo koje se igra od 1. do 18. septembra.

BONUS VIDEO: ATMOSFERA U LjUBLjANI: "Stožice" krcate, nema igla gde da padne

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024