NOVE DOBRE VESTI ZA PEŠIĆA I "ORLOVE": Rival Srbije na Evrobasketu ostao bez NBA zvezde i lidera reprezentacije

Novosti online

20. 08. 2022. u 16:59

NAKON što je došlo do pravog kuršlusa u reprezentacije Poljske zbog svađe rođene braće, a potom se povredio i heroj "helena", Janis Adetokumbo, još jedna nacionalna selekcija sa kojom će koplja ukrstiti Srbija mogala bi da ostane bez jednog od ključnih igrača.

НОВЕ ДОБРЕ ВЕСТИ ЗА ПЕШИЋА И ОРЛОВЕ: Ривал Србије на Евробаскету остао без НБА звезде и лидера репрезентације

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Naime, kapiten košarkaške reprezentacije Češke, Tomaš Satoranski povredio je zglob desne noge u jučerašnjem porazu od Nemačke (101:90) na Superkupu u Hamburgu i zasad nije poznato da li će biti spreman da nastupi na mečevima grupne faze Evrobasketa.

Češka će već 3. septembra u Pragu biti rival Srbije u drugom kolu D grupe kontinentalnog šampionata, pa je vremena za oporavak zvezde našeg rivala sve manje.

- Rentgen je pokazao da nije bilo preloma, ali dužina oporavka od povrede biće poznata posle magnetne rezonance u Češkoj kada Satoranskom spadne otok - preneo je novinar českog Radiožurnala Jakub Kanta.

Satoranski će gotovo izvesno propustiti duele kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u kojima se Češka sastaje sa Francuskom (24. avgust) i Mađarskom (27. avgust).

Radi se o igraču koji je pravi lider rivala Srbije uz letećeg Čeha, Jana Veslog. Posle šest godina "preko bare", sjajni plejmejker vratio se u Evropu ove godine u redove Barselone, gde je zamišljen kao jedan od najvažnijih šrafova u redovima katalonske "Blaugrane". 

Košarkaši Češke kasnije danas sastaju se sa Italijom u meču za treće mesto na Superkupu u Hamburgu koji je prijateljskog karaktera.

U finalu se od 18.30 sastaju Srbija i Nemačka.

BONUS VIDEO: ATMOSFERA U LjUBLjANI: "Stožice" krcate, nema igla gde da padne

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)