NOVI SKANDAL SA LAŽIRANJEM GODINA U AFRICI: Poslali igrače do 21 godine na kontinentalni šampionat kadeta? (FOTO/VIDEO)

Novosti online

20. 08. 2022. u 14:02

U svetu fudbala nije nikakva novost da igrači iz fudbalski i ekonomski slabije razvijenih nacija, naročito sa tla Afrike, lažiraju podatke o godini rođenja.

НОВИ СКАНДАЛ СА ЛАЖИРАЊЕМ ГОДИНА У АФРИЦИ: Послали играче до 21 године на континентални шампионат кадета? (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: Fejsbuk printskrin

Problem nije kada se "omaši" za godinu ili dve, usled nedostatka statističke obrade i čuvanja knjiga u siromačnim krajevima Afrike, ali slučaj koji se desio na Prvenstvu Afrike za igrače do 15 godina starosti je zaista ekstreman.

Naime, fudbalska federacija Mauritanije povukla je svoju ekipu sa ovog turnira, uz zvanično objašnjenje da su u tamošnjem savezu zabrinuti za zdravlji i bezbednost igrača jer je razliak u godinama izmežu ekipa prevelika.

Da, dobro ste pročitali - na kontinentalnom šampionatu do 15 godina, razlika u godinama je prevelika?!

A da izjava čelnika FS Mauritanije ima osnova, pokazuju i fotografije sa utakmice ovog šampionata u kome su dečaci iz ove zapadnoafričke države poraženi od "vršnjaka" iz Sijera Leonea sa ubedljivih 6:0.

"Vršnjaci" su pod navodnim znacima jer i letimičan pogled na igrače ovih ekipa šalje signal da nešto nije u redu. Momcvi u plavim dresovima izgledaju mnogo veće, ozbiljnije i starije od onih u belim


afrika-fudbal-sijera leone

S druge strane, bilo je i onih komentara na video u kojima se postavlja pitanje godina igrača iz Mauritanije, pošto neki od njih izglefdaju kao da nemaju više od 12-13 godina.

Povodom svega oglasio se i potpredsednik Gne, države u kojoj se ovaj šampionat održava. On veruje da bi problemi sa lažiranjem krštenica mogli da se regulišu u celoj Africi na način na koji su to rešili u Gani, izdavanjem posebnih ličnih karti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna