PAPAPETRU O BUDUĆEM RADU SA ŽELJKOM OBRADOVIĆEM: Partizan će biti izazov

G. KELIĆ

08. 08. 2022. u 11:50

OVOG leta Joanis Papapetru je odlučio da se u 28. godini prvi put oproba u inostranstvu, a za novo radno mesto odabrao je ekipu Partizana.

ПАПАПЕТРУ О БУДУЋЕМ РАДУ СА ЖЕЉКОМ ОБРАДОВИЋЕМ: Партизан ће бити изазов

FOTO: EPA

Grčki košarkaš se trenutno nalazi na pripremama reprezentacije Grčke pred nastavak kvalifikacija za SP 2023. i učešće na prvenstvu Evrope, usled čega se neće pojaviti na prvoj prozivci Željka Obradovića, međutim i pored toga dodaje da sa nestrpljenjem iščekuje rad sa najtrofejnijim evropskim trenerom.

- Novo poglavlje u karijeri, sledeća sezona će biti dosta drugačija. Želim sebe da testiram i vidim kako ću izgledati. To će svakako biti odličan izazov - kazuje u razgovoru za grčke medije doskorašnji kapiten Panatinaikosa, koji je u karijeri još nosio i dres Olimpijakosa.

- Ne razmišljam o tome da li ću imati vodeću ulogu u timu. Želim da, kad god kročim na teren, pronađem način da pomognem ekipi. To je jedina stvar na koju sam usredsređen, a ne na neku veliku ulogu.

Ipak, pre nego što obuče crno-beli dres, Papapetru će sa grčkim nacionalnim timom pokušati da napravi nešto veliko ovog leta. Pre učešća na kontinentalnom šampionatu na kojem čekaju medalju još od 2009. godine kada su u Poljskoj uzeli bronzu, imaće obaveze u kvalifikacionim "prozorima" gde će prvo 25. avgusta gostovati Srbiji u Beogradu.

- Svako ko samo gleda na krajnji cilj i razmišlja jedino o medalji, a ne o pređenom putu i pripremama, obično ne ostvari taj cilj. Kada je u pitanju ova ekipa, moramo da budemo spremni da radimo, da funkcionišemo kao celina i samo tako ćemo doći do rezultata - jasan je Papapetru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna