NESTVARNE SCENE: Mark Gasol uveo tim u prvu ligu, slavio kao da je ponovo osvojio NBA trofej (VIDEO)

Novosti online

20. 06. 2022. u 08:38

LEPE vesti dolaze nam iz Španije, gde su košarkaši Reala postali novi šampioni, ali pored toga dosta se govori o podvigu legendarnog Marka Gasola.

НЕСТВАРНЕ СЦЕНЕ: Марк Гасол увео тим у прву лигу, славио као да је поново освојио НБА трофеј (ВИДЕО)

Printskrin/Tviter/GIGANTESbasket

Slavni košarkaš je u karijeri osvojio gotovo sve što se može osvojiti, aktuelni je prvak sveta i dvostruki šampion Evrope. A svoju ljubav ka igri pokazao je uvođenjem Đirone iz druge lige u Endesa ligu.

Mlađi od braće Gasol, Mark, osnivač je i predsednik, ali i igrač Đirone. Njegov tim je u odlučujućem meču za plasman u elitu savladao Estudijantes 66:60, a Mark Gasol je na parketu imao zapaženu ulogu.

Iako je bio neizvestan za ovaj susret zbog povrede kolena, Gasol je nastupio i ponovo pokazao klasu. Ubacio je 11 poena uz samo jedan promašaj iz igre, osam skokova, četiri ukradene lopte i dve blokade za 28 minuta provedenih na terenu.

Bila je to njegova poslednja utakmica u prvoj sezoni u Đironi, nakon 13 godina provedenih u NBA ligi.

Mark Gasol ima 37 godina i u Đironi je već igrao od 2006. do 2008. godine. Ipak, taj klub se bio ugasio, a on je rešio da ga ponovo oživi.

Nekon završetka meča počelo je veliko slavlje, svi su baš Marku Gasolu potrčali u zagrljaj, a na parketu se u jednom trenutku našao i njegov stariji brat Pau.

Nema sumnje, lepo je videti osvajača NBA šampionskog prstena kako sa velikim entuzijazmom slavi ulazak svog kluba u prvu špansku ligu.

BONUS VIDEO: Sve spremno za proslavu 30 godina od kada je KK Partizan postao šampion Evrope

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri