STIŽE 5.000 TURAKA: Beograd će tokom fajnal-fora Evrolige imati između 80.000 i 100.000 noćenja

J. Su.

21. 05. 2022. u 10:11

BEOGRAD je trenutno centar evropske košarke. Ova spektakularna sportska manifestacija okupila je na desetine hiljada turista iz Evrope, ali i regiona. Prestonički hoteli, apartmani i stanovi za izdavanje su popunjeni, a ima i dosta navijača koji su smeštaj potražili u Novom Sadu ili mestima u okolini Beograda.

СТИЖЕ 5.000 ТУРАКА: Београд ће током фајнал-фора Евролиге имати између 80.000 и 100.000 ноћења

FOTO: M. Vukadinović

Kako je rekao Georgi Genov, direktor Poslovnog udruženja hotelsko-ugostiteljske privrede HORES, tokom ovih nedelju dana u Beogradu se očekuje da će biti između 80.000 i 100.000 noćenja. A, tokom jučerašnjeg i današnjeg dana, trebalo bi u našu zemlju da pristigne više od 5.000 navijača i gostiju iz Turske, kako bi podržali svoj klub Efes.

- Hotelski kapaciteti u Beogradu su popunjeni i možemo zaista da najavimo uspešnu sezonu - ispričao nam je Genov. - Iz regiona najviše gostiju imamo iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske i Severne Makedonije. Očekujemo da tokom današnjeg dana dođe veliki broj navijača iz Turske, jer je najavljen veliki broj aviona. Pristizali su i juče automobilima. Naravno, imamo i goste iz Španije, ali manji broj, s obzirom na mogućnost avio-prevoza. Beograd ima 8.000 hotelskih soba, skoro 10.000 u privatnom smeštaju, a tu su i prijatelji i nekategorisane sobe.

Da su svi kapaciteti u Beogradu popunjeni potvrdili su nam i iz prestoničke turističke organizacije.

- Sada očekujemo veći broj turista, a to je i primetno na ulicama Beograda - ispričala nam je Jelena Stanković, portparol Turističke organizacije Beograda. - Imamo i fan-zonu na Savskom trgu, za sve one koji nemaju karte.

BONUS VIDEO: Vasa Micić o reprezentaciji i finalu Evrolige

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IDEMO KORAK PO KORAK, OČEKUJE NAS VEOMA KVALITETAN TURNIR U PARIZU: Selektorka Maljković u susret Olimpijskim igrama