"BIO SAM S****N": Pantar još nije zaboravio Bursu! Niko nije želeo pobedu više od nas

Novosti online

10. 05. 2022. u 22:51

KEVIN Panter bio je jedan od najzaslužnijih igrača za pobedu Partizana protiv Budućnosti (82:66) u prvoj utakmici polufinala ABA lige. Ipak, Amerikanac još uvek nije zaboravio bolan poraz od Burse u Evrokupu.

БИО САМ С****Н: Пантар још није заборавио Бурсу! Нико није желео победу више од нас

Foto: M. Vukadinović

Crno-beli su trijumfom nad Podgoričanima došli na korak od plasmana u finale regionalnog takmičenja, prvog još od 2013. godine.

- Velika i važna pobeda za nas. Morali smo da reagujemo i zatvorimo utakmicu, da ostanemo fokusirani do kraja - rekao je Panter posle utakmice.

Prisetio se potom koliko su bili teški dani nakon meča sa turskom ekipom.

"Bilo je teško posle Burse"

- Bilo je jako teško. Iskreno, bili smo sj***ni nedelju i po dana posle te utakmice. Iskreno, baš, baš loše sam se osećao, nikada mi nije bilo tako tokom cele dosadašnje karijere - zastao je na kratko Amerikanac, pa nastavio:

- Život ide dalje, moramo da naučimo da živimo sa tim. Prvih nekoliko dana nakon poraza bilo je jako loše, ali onda smo rešili da se okrenemo budućnosti, da se podižemo polako.

Trener crno-belih Željko Obradović iskritikovao je igrače da su odradili najgori trening od kada je on stigao na klupu.

- Istina, imali smo neke od najlošijih treninga. Ne mogu da kažem zašto je to tako, ali mi je drago što smo večeras pobedili, što smo uspeli da pronađemo naš ritam i dobijemo utakmicu. To je najvažnije sada. Idemo u Podgoricu gde sigurno neće biti nimalo lako, moramo da budemo fokusirani i probamo da dobijemo.

Kevin Panter/Foto: M. Vukadinović

Nije krio da je dobio nekoliko negativnih komentara posle Burse. Panter je na tom meču imao šut za pobedu, ali nije bio precizan.

- Mnogo negativnih komentara sam dobio u porukama, celokupna atmosfera bila je jako loša posle meča. Niko nije želeo tu pobedu više od nas. Spremali smo se, radili i trenirali za to. Naravno da smo hteli da pobedimo. Posle svega nisam uzimao telefon neko vreme.

Otkrio je i da li je ispratio ostatak takmičenja u Evrokupu koje je došlo do finala u kojem se sastaju Virtus i Bursa.

- Iskreno, nije mi bilo do toga. Gledao sam utakmice Evrolige, ovo drugo mi nije bilo važno jer nisam igrao.

Utakmice Evrolige je u Monaku i Pireju uživo pratila NBA zvezda Kevin Durent.

- Da, imao je priliku da vidi lude utakmice i atmosferu. Sjajno što je došao u Evropu i gledao košarku ovde. Nemam tu moć da obavim poziv i poručim mu da dođe na Fajnal for Evrolige, ali bilo bi dobro kada bi došao.

Partizan je odigrao odlično drugo poluvreme protiv Budućnosti.

- Definitivno. Morali smo da napravimo razliku, da se rezultatski odvojimo. Sada smo fokusirani samo na ovu seriju i kako da pobedimo. Moramo da čuvamo snagu, da idemo dalje i da se nikako ne opustimo.

Za kraj je otkrio šta ekipa mora da uradi kako bi seriju okončala već u Podgorici.

- Moramo da izbacimo amplitude u našoj igri, da nastavimo da igramo našu igru. Oni će pogađati šuteve, profesionalci su pokušaće da poprave utisak. Mi moramo da budemo dobri kao u drugom poluvremenu, da ostanemo čvrsti i zadržimo ritam - zaključio je Panter.

Druga utakmica koja se igra u dvorani "Morača" na programu je u nedelju od 20.45.

BONUS VIDEO: ŽELjKO OBRADOVIĆ O ISTANBULU 1992: Nastavak priče Partizana iz Fuenlabrade

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju