DUŠAN SILNI ILI MILOŠ VELIKI: Bursa i Virtus se bore za trofej Evrokupa

V. P.

10. 05. 2022. u 23:11

U POSLEDNjOJ utakmici Evrokupa, sutra u bolonjskoj "Paladoci" (20.30), igraće tim koji su pre početka sezone svi videli u finalu i tim koji su svi prevideli.

ДУШАН СИЛНИ ИЛИ МИЛОШ ВЕЛИКИ: Бурса и Виртус се боре за трофеј Еврокупа

FOTO Evrokup

Virtus sa budžetom od 20 miliona evra, zvezdama evropske košarke poput Miloša Teodosića, Marka Belinelija... i Bursa sa mladim srpskim trenerom Dušanom Alimpijevićem i snovima koje niko ne može da joj oduzme.

- Više nije vreme da budemo skromni - poručio je naš 36-godišnji stručnjak, i pre finalne utakmice zasluženo nagrađen zvanjem trenera sezone u Evrokupu. - Možemo da budemo ponosni, ali isto tako i pametni i prizemni. Jesmo uradili veliku stvar, ali sada nas čeka još jedna utakmica, a već smo dokazali da je u 40 minuta sve moguće.

Klub osnovan 2014. godine na svom tek drugom evropskom izletu srušio je Partizan u osmini finala, Cedevita Olimpiju u četvrtfinalu i Andoru u polufinalu. Sva tri podviga izvedena su na gostujućim terenima.

- U gostima igraju kao da su kod kuće - upozorava trener Virtusa Serđo Skariolo, koji će u meču sezone moći da računa na Teodosića, dovoljno oporavljenog od povrede skočnog zgloba. - Bilo bi naivno očekivati laku utakmicu u finalu. Ako neko nema motivaciju za ovakav meč, trebalo bi da poseti doktora. Potrebno je da kanališete emocije na pravi način i da izađete na teren bistrog uma. Bursa je sjajan tim, sa odličnim šuterima i izuzetno dobrim napadačkim sistemom.

Miloš Teodosić/FOTO: AP

Osvajaču Evrokupa garantovano je učešće u Evroligi naredne sezone u kojoj, sve je izvesnije, neće biti ruskih klubova. Monako je kao prošlogodišnji pobednik izborio opstanak u elitnom društvu plasmanom u plej-of Evrolige i time, bar po važećoj regulativi, zatvorio vrata finalisti Evrokupa. Dakle, za sada je na snazi deviza - može biti samo jedan!

Hejs: Možda spalimo Bursu

AMERIKANAC Kavarijus Hejs, centar Burse i jedan od već nadaleko poznatih Alimpijevićevih "pitbulova", ovako je odgovorio na pitanje kako će izgledati turski grad ako osvoje Evrokup.

- Možda ćemo spaliti Bursu! Imamo najluđe navijače i nemoguće je ne zamišljati kako bi izgledala proslava. Zaista je nestvarno to što klub koji je do pre dve godine igrao u drugoj turskoj ligi sada ima šansu da bude evroligaš.

BONUS VIDEO: ŽELjKO OBRADOVIĆ O ISTANBULU 1992: Nastavak priče Partizana iz Fuenlabrade

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere