DUCI SIMONOVIĆ NEUTEŠAN: "Oprostite što plačem, otišao je moj drug i brat"

Novosti online

05. 04. 2022. u 17:13

SMRT legende jugoslovenske košarke i KK Jugoplastika Petra Skansija, potresla je ceo region bivše zajedničke države, a jedan od onih koji su njegov najteže podneli je Ljubodrag Duci Simonović.

ДУЦИ СИМОНОВИЋ НЕУТЕШАН: Опростите што плачем, отишао је мој друг и брат

Foto: Printskrin

Duci je bio jedan od ključnih igrača kada je u Ljubljani 1970. reprezentacija Jugoslavije osvojila prvo istorijsko zlato za Jugoslaviju u košarci, piše Indeks.hr.

Član te generacije bio je i Skansi, a Simonovića je jako potresla vest o smrti nekadašnjeg saigrača.

- Puno sam ga voleo. Bio mi je kao stariji brat. Bili smo više od saigrača. Da, bio mi je brat. Ne mogu da verujem, koliko je moje braće iz Ljubljane već otišlo.... Ćosa, o Rajkoviću da ne govorim. Sad Pero. Oprostite mi što plačem, ne znam što drugo da radim – kroz suze je rekao Simonović.

Otkrio je i zbog čega je voleo da bude u isto vreme na parketu sa Perom, bez obzira da li su igrali zajedno ili jedan protiv drugog.

- Imao je posebnu centarsku tehniku. Bio je pametan igrač, predviđao je gde će lopta da se odbije. Imate igrača koji misle samo na sebe, na svoje brojke, Pero je bio totalno drugačiji. Njemu je važan bio samo tim. Protiv Amerikanaca u ključnoj utakmici za zlato je odigrao utakmicu života. Bio je nezamenjivi deo Jugoplastike i reprezentacije. Obožavao sam da igram i s njim i protiv njega. Toliko mi je žao - rekao je za indeks legendsarni as Crvene zvezde.

BONUS VIDEO - Suze i tuga: Svet se oprašta od boga fudbala

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)