JOKIĆ U ISTORIJI! Srbin oborio rekord, Denver ga odmah "krunisao", i to s pravom (FOTO)

D. N.

04. 04. 2022. u 22:01

NIKOLA Jokić nastavlja da ispisuje stranice NBA istorije.

ЈОКИЋ У ИСТОРИЈИ! Србин оборио рекорд, Денвер га одмах крунисао, и то с правом (ФОТО)

Foto: AP

Podsetimo, minule noći Jokić je iznova briljirao, i to u velikoj i važnoj pobedi nad Los Anđeles lejkerisma, a nedugo zatim stiglo je novo priznanje.

Srpski as je proglašen za najboljeg igrača Zapadne konferencije NBA lige u nedelji za nama. I pritom je oborio klupski rekord.

Jokić je priznanje dobio jer je u prethodnih sedam dana prosečno ostvarivao čak 34,8 poena po utakmici, 17,3 skoka, 8,5 asistencija, dve "krađe", uz realizaciju šuta iz igre od 67,1%, predvodeći Nagetse do učinka 3-1.

Zato ga je njegov klub na društvenim mrežama "krunisao", uz poruku:

- Brojevi pričaju za sebe. Dodajte i ovo priznanjima za MVP-a!

Nikola Jokić je čak 11. put proglašen za igrača nedelje, čime je oborio klupski rekord koji je u Denveru sa 10 takvih priznanja držao Karmelo Entoni, protiv koga je i igrao minule noći.

Na "istoku" je minule sedmice najbolji bio saigrač Bogdana Bogdanovića u Atlanti, Tre Jang. On je u četiri pobede Hoksa prosečno ostvarivao 30,3 poena, 10,8 asistencija i 3,3 skoka.

Nikola Jokić - nestvarna NBA statistika

Nikola Jokić ove sezone u NBA ligi ima fantastične proseke: postiže 26,8 poena po utakmici, ima 13,7 skokova po takmičarskom nastupu i čak osam asistencija.

U prošloj, sezoni kada je dobio MVP nagradu, za koju je i sada kandidat, Jokićevi proseci su bili 26,4 poena, 10,8 skokova i 8,3 asistencije po meču.

Denver nagetsi - raspored i stanje na NBA tabeli

Denver nagetsi sledeći meč igraju u sredu, tri sata iza ponoći po našem, srednjoevropskom vremenu, kada će dočekati San Antonio sparse.

Jokić i saigrači, sa učinkom 47-33, trenutno zauzimaju peto mesto u Zapadnoj konferenciji. Sparsi su 12. sa 29-50.

Podsetimo, samo za šest najboljih ekipa iz obe konferencije ima sigurnih mesta u plej-ofu, dok timovi od sedme do desete pozicije moraju u tzv. "plej-in turnir", svojevrsno doigravanje da bi se u onom "glavnom" delu sezone učestvovalo. 

 

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)