"JOKIĆ ĆE IGRATI ZA SRBIJU": Rebrača otkrio koliki je Nikola patriota

Novosti online

04. 04. 2022. u 10:01

NIKOLA Jokić prethodnog leta nije igrao za Srbiju na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre i time je razbesneo mnoge navijače, ali trenutno se vode razgovori sa njim kako bi učestvovao na Evropskom prvenstvu.

ЈОКИЋ ЋЕ ИГРАТИ ЗА СРБИЈУ: Ребрача открио колики је Никола патриота

Foto: Tanjug / AP

Nedavno su Nikoli Jokiću u poseti bili selektor Svetislav Pešić i direktor reprezentacije Dragan Tarlać. Dobre vesti doneo nam je i legendarni Željko Rebrača, pa bismo MVP NBA lige uskoro mogli da gledamo u dresu Srbije.

- Samim dolaskom Svetislava Pešića na mesto selektora verujem da će se desiti veliki pomaci -  rekao je za Kurir Željko Rebrača i otkrio:

- Razgovarali smo nedavno o tome. Treba se fokusirati, prilagoditi novom načinu igre. Pogledajte ove prozore FIBA... Jokić tamo u Americi igra 40 minuta po utakmici. Zbog korone su praktično spojili dve sezone. Sigurno je bio premoren. Treba ga podržati. Mi Srbi ne smemo da ga izgubimo. Nema potrebe da ga po medijima toliko kritikuju. Nikola Jokić promoviše Srbiju i srpsku košarku na neverovatan način. Imao je krizni momenat kada nije igrao prošlog leta, ali će za veća takmičenja biti spreman. Kada sam imao priliku da pričam s njim, video sam da ima veliku želju da igra za svoju zemlju.

Jokić trenutno nije omiljen među navijačima, a Rebrača kaže da ga treba razumeti.

Foto arhiva VN

 

- Ne treba da sumnjamo u njegov patriotizam. Ali treba razumeti njegove obaveze koje ima u NBA ligi. Nije čovek mašina. U moje vreme smo svi igrali za reprezentaciju. Nije bilo toliko utakmica kao sada. Opet, bilo je momenata i kada se mi nismo pojavljivali. Telo ima potrebu da se obnovi kako bi se produžila karijera. Nikola je mlad momak koji tek treba da pruži ono najbolje Srbiji. Isto to važi i za Bogdanovića - rekao je Rebrača.

Podsećanja radi, sledeće veliko takmičenje na kome nastupa Srbija je Evropsko prvenstvo (ne računamo kvalifikacije za SP) koje se od 1. do 18. septembra igra u Češkoj, Gruziji, Italiji i Nemačkoj.

„Orlovi” se takmiče u grupi D, čiji će se mečevi igrati u Pragu, a prvi rival našem timu biće selekcija Holandije, 2. septembra. Ostali protivnici Srbije u grupi D su Poljska, Češka, Izrael i Finska.

BONUS VIDEO: Piksi saopštava spisak reprezentativaca za predstojeće prijateljske utakmice 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)