NOVICKI PONIZIO SRBE: Hrvat u idealnih "evropskih pet", nema mesta za Jokića i Stojakovića

Novosti online

01. 04. 2022. u 08:27

U sezoni kada proslavlja 75. rođendan, NBA liga je započela izbor velikog broja idealnih timova, među kojima se našao i jedan sačinjen od košarkaša iz Evrope.

НОВИЦКИ ПОНИЗИО СРБЕ: Хрват у идеалних европских пет, нема места за Јокића и Стојаковића

Foto: FIBA, Instagram printskrin/swish41

Glasanje još uvek traje (do 6. aprila), a sa zvaničnog evropskog Jutjub naloga stigao je i izbor koji je Dirk Novicki napravio.

Nemački košarkaš nije želeo sebe da uvrsti u idealnih "evropskih pet", ali i ostalim izborom je više nego iznenadio. U startnoj postavi nema mesta ni za jednog Srbina, dok je tu hrvatski košarkaš Dražen Petrović.

Čudno, baš čudno, s obzirom na to da je Nikola Jokić aktuelni MVP sa velikim šansama da i ove godine ponovi isti uspeh.

- Za plejmejkera biram Tonija Parkera. Dražen Petrović je drugi. Kao trećeg biram Janisa Adetokumba, Pau Gasol četvrti. I peti, moram Luku Dončića, on je moj čovek - rekao je Novicki, čime je zatvorio startnu petorku.

Posle kratke pauze je nastavio i potom odabrao dvojicu od trojice srpskih igrača, od njih je van ostao samo Vlade Divac. Naime, na klupi je rezervisano mesto za njegovog nekadašnjeg saigrača Predraga Stojakovića i Nikolu Jokića.

- Obožavam Jokića, on je šesti. Njega sam takođe obožavao, tako da je Detlef Šlemf obavezan. Veliki sam fan Peđe Stojakovića, on je osmi. Uf, teško je, volim Tonija Kukoča. I kao poslednjeg biram Arvidasa Sabonisa. To je mojih 10 - završio je Novicki.

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)