JOKIĆ SAD JURI ČETVRTO MESTO: Denver praktično osigurao direktan plasman u plej-of, ali...

G. Kelić

31. 03. 2022. u 20:33

PRE dva dana je i sama direktna promocija u plej-of stajala na "klimavim nogama", a već sada su mogući prednost domaćeg terena i doigravanje. Okolnosti su se za košarkaše Denvera i Nikolu Jokića u 48 sati promenile za 180 stepeni, pošto su uknjižili treću uzastopnu pobedu, ovog puta nad Indijanom 125:118, i tako se podigli na petu poziciju Zapadne konferencije.

ЈОКИЋ САД ЈУРИ ЧЕТВРТО МЕСТО: Денвер практично осигурао директан пласман у плеј-оф, али...

FOTO: Tanjug/AP

Aktuelni MVP lige još jednom je koketirao sa tripl-dabl performansom, pošto mu je jedna asistencija falila za 20. takav učinak u ovoj sezoni - 37 poena, 13 skokova i devet dodavanja.

Veliku uslugu je Nagetsima učinio i Toronto, savladavši njihovog prvog pratioca u borbi za šesto mesto, Minesotu, i tako je praktično izbacio iz te trke, jer Timbervulvsi sada imaju čak tri pobede manje od ekipe Majkla Melouna, pet utakmica do kraja ligaškog dela.


Želja svih u Denveru je da se u tih pet preostalih okršaja ostvari što bolja početna pozicija pred četvrtfinalne serije, po mogućstvu čak i domogne prednosti domaćeg terena u prvoj rundi. Za to je potrebno da tim iz Kolorada završi na četvrtom mestu, koje trenutno drži Dalas sa dve pobede više.


Jasno je i da će za tako nešto biti potrebna doza sreće, međutim, čak i da ostanu kao petoplasirani (preskoče Jutu koja ima trijumf manje, uz utakmicu manje), imaće visoke šanse da u najmanju ruku ponove prošlosezonski rezultat - konferencijsko polufinale. 

Nikola Jokić - nestvarna NBA statistika

Nikola Jokić ove sezone u NBA ligi ima fantastične proseke: postiže 26,5 poena po utakmici, ima 13,6 skokova po takmičarskom nastupu i čak osam asistencija.

U prošloj, sezoni kada je dobio MVP nagradu, za koju je i sada kandidat, Jokićevi proseci su bili 26, poena, 10,8 skokova i 8,3 asistencije po meču.

Denver nagetsi - raspored i stanje na NBA tabeli

Denver nagetsi sledeći meč igraju u subotu, tri sata iza ponoći po našem, srednjoevropskom vremenu, kada će u derbiju ovog vikenda igrati protiv Minesota Timbervulvsa.

Jokić i saigrači, sa učinkom 46-31, trenutno zauzimaju peto mesto u Zapadnoj konferenciji, tik ispred Jute i njenih 45-31. Odmah ispod je Minesota, sedma sa 43-34, koja pritom ima bolji učinak u međusobnim duelima sa Nagetsima.

Podsetimo, samo za šest najboljih ekipa iz obe konferencije ima sigurnih mesta u plej-ofu, dok timovi od sedme do desete pozicije moraju u tzv. "plej-in turnir", svojevrsno doigravanje da bi se u onom "glavnom" delu sezone učestvovalo. 

 

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!