NAVIJAČI PARTIZANA U DELIRIJUMU: Specijalna pozivnica Evrolige stiže u Humsku?

Novosti online

31. 03. 2022. u 14:00

POSLE suspenzije ruskih timova iz Evrolige, to takmičenje nije više kao pre. Pod velikim znakom pitanja je da li će se ruski klubovi vratiti u elitno takmičenje za sledeću sezonu.

НАВИЈАЧИ ПАРТИЗАНА У ДЕЛИРИЈУМУ: Специјална позивница Евролиге стиже у Хумску?

Partizan NIS / Dragana Stjepanović

Ukoliko se ostane pri odluci da se Evroliga i u sezoni 2022/23. igra bez timova iz Rusije, to će baš promeniti sastav učesnika. Tom situacijom bavio se košarkaški sajt Basketnews.

– Ako prethodni šampion Evrokupa AS Monako uđe u plej-of Evrolige, samo pobednik Evrokupa biće promovisan u takmičenje. To bi ostavilo samo dve dodatne vajld karte za timove Evrokupa, navodi se u ovom tekstu.

Pomenuli su i Crvenu zvezdu

– Crvena zvezda, još jedan potencijalni plej-of tim ove sezone, nema obezbeđeno mesto u Evroligi za sledeću godinu. To se neće promeniti čak ni ako prođe u plej-of.

Kao potencijalni dobitnici vajld karte iz Evrokupa navode se Partizan, Virtus i Valensija.

Za Partizan se kaže da u Evroligu može i preko ABA lige, a onda su pisali o kvalitetima i adutima najtrofejnijeg srpskog kluba.

– Partizan ima Željka Obradovića, solidan budžet, dugoročnu viziju, bogatu istoriju, fantastičnu publiku i potencijal da donese više novca od TV prava sa srpskog tržišta.

Kad se radi o Virtusu napisano je sledeće:

– Virtus Bolonja je još jedna istorijska evropska košarkaška destinacija koja godinama traži povratak u Evroligu. Još jednom su pokazali svoje ambicije vraćanjem Skariola u Evropu i ulaganjem u Tornikea Šengeliju i Danijela Heketa. Povrh toga, već su na svom spisku imali vrhunske evropske zvezde Miloša Teodosića i Marka Belinelija.

O Valensiji:

– Valensija, dugogodišnji član porodice Evrolige, vodi u Evrokupu po broju titula svih vremena (4). Poštovani su zbog dobro vođene organizacije, solidnog spiska, kontinuiteta, lojalne baze navijača i bogatog vlasnika. Takođe, Valensija će imati novu prelepu arenu završenu do 2023. godine.

BONUS VIDEO: Novak Đoković došao na utakmicu košarkaša Zvezde 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest