GOTOVO JE! NIKOLA JOKIĆ MVP: Legendarni trener otkrio neverovatne brojke

Novosti online

11. 03. 2022. u 10:07

NIKOLA Jokić ili Džoel Embid? Ko će biti novi MVP NBA lige. Ako je po pravdi, onda je to bez dileme Srbin.

ГОТОВО ЈЕ! НИКОЛА ЈОКИЋ МВП: Легендарни тренер открио невероватне бројке

Tanjug/AP

Košarkaš Filadelfije je u strašnom padu forme, poene uglavnom postiže uz pomoć sudija i sa linije slobodnih bacanja, tako je bilo i tokom prethodne noći, kada je Embid šutirao 19 slobodnih bacanja.

Na drugoj strani, Jokić sam vuče Denver i to na kakav način. A legenda NBA lige, nekadašnji trener brojnih timova, a sada stručni konsultant na TV "TNT" Sten van Gandi nema dilemu kada je izbor za MVP nagradu u ovom trenutku u pitanju.

On smatra da je to gotova stvar i da je izvesno da će Jokić odbraniti MVP titulu od prošle godine, izneo je i brojke koje su u potpunosti na strani Srbina.

- Nikola Jokić je jedini igrač u NBA ligi koji je među najboljih 10 po broju postignutih poena, skokova i asistencija. Vodeći je u ligi po udelu u pobedama, vrednosti zamenskog igrača, rejtingu efikasnosti, diferencijalu između uključivanja i isključivanja... Stvari bi mogle da se promene u narednih mesec dana, ali trenutno, jasno je da je on MVP - poručio je Van Gandi.

I tako stavio tačku na spekulacije ko je novi MVP NBA lige. Amerima je samo ostalo da proglase Srbina za najboljeg košarkaša sveta.

BONUS VIDEO Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FINALE PRE FINALA: Jokić protiv Lebrona za Kraljevsku krunu (VIDEO)