LJUDI, POMOZITE! Nikola Jokić ne može da igra sam (VIDEO)

Novosti online

11. 03. 2022. u 07:16

NAJBOLjI srpski košarkaš Nikola Jokića ponovo je bio najbolji u redovima Denvera, ali njegova ekipa poražena je od Golden Stejta 113:102.

ЉУДИ, ПОМОЗИТЕ! Никола Јокић не може да игра сам (ВИДЕО)

Foto: AP

Srbin je na parketu proveo skoro 32 minuta i za to vreme postigao 23 poena (9/21 iz igre, 0/8 trojke), uz 12 skokova, devet asistencija i po jednom ukradenom loptom i blokadom.

Jokića je žestoko mučio šut za tri poena, najviše zbog činjenice da se fizički trošio u organizovanju napada, a ponovo mu je jedno dodavanje nedostajalo da ostvari novi tripl-dabl.

Ponovo Nikola nije imao adekvatnu podršku saigrača u završnici, iako je domaćin u ovom susretu imao i 14 poena prednosti u trećoj četvrtini (72:58). Međutim, izabranici Stiva Kera su savršeno koristili periode u kojima na terenu nije bio srpskog internacionalca i na krilima raspoloženog Stefa Karija se vratili.

Na kraju je viđena neizvesna završnica u Koloradu, u kojoj su Kari i posebno Džordan Pul (dve vezane trojke u poslednjem minutu) prelomili utakmicu, prekinuvši seriju od tri uzastopna poraza od Denvera. 

Pored Jokića, istakao se još Monte Moris sa 19 poena, dok je Grin dodao 11. Na drugoj strani, Kari je dominirao sa 34 poena (11/21 iz igre, 5/12 trojke), devet skokova, tri asistencije i dve ukradene lopte. Pul se zaustavio na 21 poenu, tri više od Kuminge.

Srpski reprezentativac Nemanja Bjelica je dobio 20 minuta, promašio jedan pokušaj za tri, ali upisao dva skoka i tri uspešna dodavanja.

Denver je i pored poraza ostao šesti na Zapadu sa skorom 40-27.

U drugoj utakmici noćašnjeg programa Bruklin je deklasirao Filadelfiju rezultatom 129:100.

BONUS VIDEO Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)