CRNO-BELI PAD: Partizan posle derbija doživeo bolan poraz u Evrokupu

A. Ilić

08. 03. 2022. u 20:01 >> 20:10

KOŠARKAŠI Partizana nisu iskoristili nalet nakon pobedenad Crvenom zvezdom, te su u 14. kolu Evrokupa ubedljivo poraženi od Lijetkabelisa u Litvaniji 93:78.

ЦРНО-БЕЛИ ПАД: Партизан после дербија доживео болан пораз у Еврокупу

FOTO: Partizan/Tviter

Dobro je Partizan počeo meč, imali su seriju gosti 5:0, nakon čega je usledio odgovor, uspostavili su domaći kontrolu igre, a potom do kraja četvrtine došli do vođstva. Izabranici Željka Obradovića uspeli su da anuliraju prednost i nakon 10 minuta dođu do 24:24.

Druga četvrtina donela je raspad igre u timu iz Beograda. Sedam minuta Partizan nije uspeo da postigne koš, rival koji sa klupe predvodi nekadašnji trener Partizana Nenad Čanak, postigao je 20, do kraja četvrtine Partizan nije imao mnogo izgledad da odgovori, te su nakon 10 minuta postigli 13 poena, naspram 29 Lijetkabelisa.

FOTO: Partizan/Tviter

Tekst potpisa

Delovalo je početkom drugog poluvremena da će Partizan da odgovori, čvršće su igrali crno-beli u odbrani, ali je ponovo dozvoljeno rivalu da uspostavi ritam, trojkama je rešetao odlični Orelik koji je imao pet postignutih trojki.

Usporili su ritam igrači iz Panevežisa koji su očigledno bili zadovoljni onime što su prikazali. Partizan nije imao nikakvu šansu da se u poslednjoj deonici vrati, te su Čankovi puleni rutinski priveli meč kraju.

Lijetkabelis - Partizan 93:78 (24:24, 29:13, 27:18, 13:23)

Lijetkabelis: Vaičunas, Kalaicakis 10, Giedraitis, Lipkevičius 14, Maldunas 2, Zemaitis 11, Berzins 5, Orelik 21, Vasiliauskas, Giedraitis 9, Gagić 21.

Partizan: Panter 20, Vukčević 4, Lidej 4, Zagorac 16, Avramović 2, Koprivica 7, Dangubić, Mur, Glas 2, Lesor 7, Trifunović 4, Madar 12.

KRAJ MEČA

40' Madar i Vukčević napravili su seriju Partizana, ali prekasno su crno-beli podigli intenzitet igre. Ipak, Gagić meč završava poenima -93:78. Pogodili su domaći igrači 11. trojki, u svim statističkim parametrima bili su bolji rival.

37' Nema Partizan raspoložene igrače, čini se da su igrači beogradskog tima u nokdaunu, a nakon pauze zbog četiri prekršaja Kevin Panter je izašao iz ritma -91:90.

33' Pogađa Madar za tri, nakon ukradene lopte i Trifunović - 87:63

32' Neverovatno! Berniš je iz auta pogodio trojku na vrhu reketa, a potom Kaleicakis zakucava nakon ukradene lopte 85:58. Dangubić na drugoj strani promašuje otvorenu trojku.

31' Jam Madar otvara poslednji period poenima - 80:57.

Treća četvrtina

30' Partizan ima dosta problema sa tranzicijom lopte u ovom meču, dosta izgubljenih lopti uslovilo je prostor za goste da dodatno uvećaju svoju prednost. Problem za goste čini i loša markacija u kojoj je uvek neko sam na šutu  za tri kod Litvanaca. Pogodio je uz zvuk sirene Rade Zagorac. - 80:55.

28' Gagić je sada pogodio i iz igre, a potom i Orelik za 78:49.

27' Panter je u problemu, četvrta lična greška za najboljeg strelca crno-belih. Faulirao je Gagića pri šutu koji je polovičan bio za 74:49.

26' Lipkevičijus se odlučio na pokušaj za tri, imao je igrača na lopti, ali je raspalio, čista trojka. Pokušao je Ledej sa druge strane, bio je otvoren, ništa 73:49.

24' Kevin Panter, crno-beli na -19. Vraća Kalaidžakis na 22 novom trojkom 68:46.

23' Ponovo su greške u prenosu lopte bolna tačka gostiju. Usledio je nešto mirniji period igre, sa 4:0 domaćeg tima.

22' Osamnaesti poen upisao je Kevin Panter, nova trojka Partizanovog košarkaša.

21' Gagić otvara drugo poluvreme penalima, znatno bolja igra u odbrani Partizana - 55:37

Poluvreme

20' Veliku prednost na poluvremenu ima domaći sastav. 53:37. Košarkaši Partizana su nakon odlične prve deonice neobjašnjivo pali u drugoj četvrtini, sedam minuta bili su bez koša, dok su rivalu dozvolili da u tom periodu postigne 20 poena. Do kraja poluvremena Partizan je uspeo da doda svega  13 poena, a sa druge strane primili su 29.

19' Treći i četvrti poen u četvrtini, na drugoj strani, nakon faula upisuje rade Zagorac sa druge strane. Dobra odbrana Avramovića, konačno laki poeni na drugoj strani. Vraća istom merom Đorđe Gagić uz faul Pantera, koji potom na drugoj strani dva puta pogađa bacanja za 51:32.

18' Za sada najveća prednost gostiju 48:26. Lipkevičijus je uvećao suficit Litvanaca sa penala.

17' Lipkevičius je pogodio za dva pokazauju sudije korake, propustio je domaćin priliku da ode na +20. Serija 18:0 - 42:24. Partizan je u nokdaunu, nova izgubljena lopta za tim Željka Obradovića. Sedam minuta trebalo je Partizanu da postigne koš, upisao se Koprivica, na drugoj strani Giedraitis pogađa za 46:26.

16' Osmi poen postiže i Đorđe Gagić, treba istaći da Partizan ima već 10 izgubljenih lopti, naspram pet rivala. Partizanova igra svodi se za sada na pokušaje za tri - 42:24.

15' Gubi loptu Mur, nemoćni su crno-beli u ovim trenucima... 40:24 stoji na semaforu.

14' "Zapalio se" Orelik koji pogađa treću trojku u nizu. Partizan ne zna šta ga je snašlo 38:24

13' Orelik je igrač za koga Partizan nema rešenja. Pogodio je još jednu trojku, gosti bez koša tri minuta u drugoj četvrtini, serija 11:0 domaćih!

12' Odlično su domaći igrači otvorili drugu deonicu 8:0 za Litvance na stardu četvrtine. Pet vezanih poena postigao je Orelik, a Obradović je bio vidno besan, još jednom traži minut odmora - 32:24-

11' Orelik je dobio sjajno proigravanje, promašio je polaganje. Iskupio se u narednom napadu, pogodio je za tri - 27:24. Njegov 11. poen u meču.

Prva četvrtina

10' Kada je potrebno - Kevin Panter, dalekometna trojka košarkaša gostiju, vratio se Partizan na posed zaostatka. Osokolio se Partizanov Amerikanac koji je sa još veće udaljenosti pokušao za tri, na skok je stigao Lidej, ali ponovo promašaj, a Panter pogađa 2+1 za 24:24.

9' Nisu dobro komunicirali odbrambeni igrači Partizana, a to je iskoristio Gagić za nove poene, a potom Lidej gubi loptu - 24:18.

8' Zagorac igra u odličnoj formi na početku meča, upisao je osam poena, a na drugoj strani defanzivci crno-belih dozvolili su Lipkevičijusu polaganje na drugi obruč 22:16. Trenutak konfuzije na polovini gostiju, Zagorac je izbio loptu, pokupio ju je Gagić, koji je na kraju faulirao Pantera. Amerikanacc sa penala dodatno spušta zaostatak crno-belih na 22:18.

FOTO: KK Partizan/Tviter

Tekst potpisa

7' Rade Zagorac pogodio je za dva, Partizan se vratio na šestp oena zaostatka, Orelik je najveći problem po crno-bele postigao je za šest minuta osam poena. Sa druge strane Zagorac upisuje još dva, njegov šesti do sada. Precizan je bio sa linije za slobodna bacanja i Kalaicakis -20:14.

6' Matijas Lesor prekinuo je seriju rivala, a na njegove poene sa penala odgovorili su Orelik i Berzins - 18:10. 

5 Džemaitis je nakon drugog pokušaja uspeo da pogodi, serija 8:0 (14:8) naterala je Obradovića da traži minut odmora!

4' Serija pulena Nenada Čanka 6:0, nakon Gagića upisao se za dva poena i Orelik, Madar je bio neprecizan sa distance, potom i Glas - 12:8

3' Lipkevičijus na drugoj strani pogađa sa penala. Nepcerizan je bio sa druge strane Madar, a dobro reaguju gosti u odbrani i sprečavaju lake poene. Potom je sa penala precizan bio i Đorđe Gagić - 9:8.

2' Gediminas pogađa za tri za Litvance, na drugoj strani odgovara preko ruke Rade Zagorac, koji uz zvuk sierene pogađa za 5:8.

1' Počeo je meč u Panevežisu. Prvi napad za ekipu Partizana. Balša Koprivica i Rade Zagorac napravili su seriju 5:0, prve poene za goste postigao je Đorđe Gagić 5:2.

UOČI MEČA

Crno-beli pred litvanskog predstavnika u Evrokupu izlaze osokoljeni pobedom u večitom derbiju (98:84), dok ih na drugoj strani čekaju Đorđe Gagić, dugogodišnji centar crno-belih i Nenad Čanak, nekadašnji trener kluba.

Tim iz Beograda na drugoj je poziciji sa devet pobeda i četiri poraza, dok domaćin ima šest pobeda i isto toliko poraza.

Trener beogradskog tima rekao je da crno-beli imaju iskustva igranja u gustom rasporedu.

 - Imamo iskustvo igranja na ovaj način, 48 sati posle odigrane utakmice i to nije nešto čega se rado sećamo. Igrali smo izvanrednu utakmicu protiv Hamburga, a onda dva dana nakon toga protiv Mege veoma slabo. Falilo je energije i to je ono o čemu ćemo razgovarati sa igračima večeras na treningu. Da razmislimo ko su oni koji bi trebali da počnu meč i da daju energiju da se odigra ponovo jedna dobra utakmica. Ekipa Lijetkabelisa je igrala veoma dobro protiv nas u Beogradu. Oni su tim koji ima izvanredne šutere za tri poena, veoma pametno igraju u napadu, koriste taj kvalitet da su šuterska ekipa. Sem Gagića kada igra na petici, svi ostali visoki igrači šutiraju za tri poena. Taj segment igre treba da odlučimo, kako ćemo braniti njihovu ’pik end pop’ igru. To je nešto što je veoma važno, poručio je Obradović.

Nenad Čanak ističe da mu je neobično da igra protiv crno-belih, ali je dodao i da prati igre bivšeg kluba.

–Neobičan mi je osećaj, moram da priznam.U Beogradu sam, još nisam svestan da je sutra utakmica, ali moram da dam sve od sebe da se prešaltam na taj mod. Ja sam tamo već četvrta godina i sigurno ne bi ostajao toliko dugo da mi ne prija. Našao sam sredinu gde mi ljudi daju pravo na grešku, niko ne skida glave, tako da sigurno jedna sredina gde se osećam vrlo komforno i mislim da radimo dobar posao. Pratim, naravno da pratim. I kao navijač i sa trenerske strane. Sigurno je da je Partizan favorit, a ne idu nam na ruku ova dva vezana poraza Partizana. Sigurno će biti reakcija igrača. Naš cilj u Evrokupu je da ne budemo deveti i deseti. Idemo po utakmicu po utakmicu, ašto se tiče sutrašnje utakmice stvarno bih voleo da odigramo ono što treniramo, da ne pokušavamo nešto što ne treniramo i da održimo taj fokus u atmosferi na koju moji igrači nisu navikli. – zaključio je Čanak.

BONUS VIDEO Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)