JARAMAZOVA MVP PARTIJA: Košarkaš Bajerna najistaknutija figura u pobedi na Žalgirisom

G. KELIĆ

12. 01. 2022. u 19:38

NAJZASLUŽNIJI za prekid Bajernovog negativnog niza od tri poraza, bio je Ognjen Jaramaz.

ЈАРАМАЗОВА МВП ПАРТИЈА: Кошаркаш Бајерна најистакнутија фигура у победи на Жалгирисом

FOTO: Nebojša Paraušić

Srpski bek je u pobedi Bavaraca nad Žalgirisom u 20. kolu Evrolige (74:65), meč završio sa 16 poena (4/9 iz igre, 3/5 za tri), uz četiri skoka, asistenciju i dve ukradene lopte za 25 minuta na parketu, čime je zaslužio epitet MVP utakmice.

Ovo je, ujedno, bila njegova partija karijere u najjačem evropskom takmičenju, u kojem je debitovao ove sezone, posle odlaska iz Partizana. Trebalo je hitrom momku iz Kruševca određen period prilagođavanja na intenzitet igre u najvišem rangu, imao je i blage probleme sa povredama, ali utisak je da, kako sezona odmiče, igra sve konstantnije i bolje. Na poslednja tri meča u Evroligi imao je dvocifren košgeterski doprinos, dok je u duelu sa litvanskim predstavnikom bio "ideja vodilja" sastava Andree Trinkijerija.

- Ključna je bila dobra energija koju sam imao, kao i ceo tim od početka do kraja utakmice. Odradili smo odličan posao u odbrani i počeli da pogađamo u napadu. Posle toga smo igrali sa velikim samopouzdanjem. Ovo je odličan način da se vratimo posle tri poraza - konstantovao je Jaramaz posle meča.

Pored Ognjena, veliki deo u pobedničkoj slagalici nemačkog tima bio je i drugi Srbin u ekipi, Vladimir Lučić, koji je okršaj završio sa 12 poena, tri skoka i dva dodavanja.

Minhenski gigant je, tako, došao do osmog slavlja u takmičenju i uz deset neuspeha trenutno drži desetu poziciju zajedno sa Fenerbahčeom. Do kraja regularnog dela ostalo je da se odigra još 14 kola (ne računajući odložene utakmice), dovoljno vremena da se ekipa vrati u trku za prvih osam pozicija koje vode u plej-of. Pozitivna okolnost predstavlja raspored koji imaju do kraja januara, u kojem će se sastati sa direktnim protivnicima za doigravanje, ekipama Monaka, Baskonije, Asvela i Albe. n

TRINKIJERI: Zaslužena pobeda

STRATEG minhenskog kluba, Andrea Trinkijeri bio je zadovoljan izadnjem svojih pulena:

- Veoma sam srećan zbog mojih igrača. Nije bio lak period iza nas. Ovo je veoma važna pobeda. Odigrali smo odličnu odbranu, dobar napad i stigli do zaslužene pobede.

BONUS VIDEO: Od dobroćudnog debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati