CRVENO I ZA ŽALGIRIS: Košarkaši Zvezde ne putuju u Litvaniju

V. PRERADOVIĆ

10. 01. 2022. u 19:58

DVEMA evroligaškim i jednoj jadranskoj utakmici Crvene zvezde u takmičarskom "karantinu", pridružila se i treća iz rasporeda elitnog klupskog takmičenja, planirano gostovanje Žalgirisu.

ЦРВЕНО И ЗА ЖАЛГИРИС: Кошаркаши Звезде не путују у Литванију

FOTO: KK Crvena zvezda/Đorđe Kostić/ABA liga

Ranije su odloženi dueli sa Fenerbahčeom iz 19. kola i Real Madridom iz 20, koji je trebalo da bude odigran 11. januara u Beogradu. 

Utakmica Crvene zvezde i Žalgirisa trebalo je da bude odigrana u četvrtak, 13. januara u Litvaniji, ali je sada i ona odložena.

Iz istog razloga, na zahtev Albe, odložen je duel Fenerbahčea i nemačkog tima, koji je trebalo da bude na programu u petak, 14. januara. Ranije tokom dana već je odložen meč Zenita i Olimpijakosa u istom kolu.

Čak desetorica igrača crveno-belih dobila su pozitivne nalaze testiranja. Prvi je Nikola Kalinić koji je otišao u karantin prvog dana nove godine. Potom su, po povratku sa utakmice u Splitu, potvrde o virusnoj infekciji stigle za još osmoricu prvotimaca - Branka Lazića, Luku Mitrovića, Ostina Holinsa, Nejta Voltersa, Ognjena Dobrića, Stefana Markovića, Marka Simonovića i Majka Cirbesa. Istovremeno i za glavnog trenera Dejana Radonjića, njegovog prvog pomoćnika Gorana Boškovića i člana stručnog štaba Nikolu Birača.

Poslednji prijavljen slučaj odnosi se na Dejana Davidovca, koji je u izolaciji od 8. januara.

U pokušaju da se odupre novom virusnom talasu i izbegne scenario privremenog stopiranja sezone, Evroliga je izmenila kovid-protokol i odlučila da period karantina skrati sa 14 na sedam dana.

Shodno tome, Kaliniću je istekla mera izolacije, do utorka će taj uslov ispuniti još osmorica igrača, takođe i članovi stručnog tima kluba s Malog Kalemegdana, ali nije bilo realno očekivati da će se crveno-beli praktično pravo iz karantina zaputiti u Kaunas.

Evroliga je u velikim problemima jer korona je uslovila da se otkaže celo 19. kolo, a sada već i veliki broj utakmica 20. i 21. kola.

BONUS VIDEO Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!