LUKA MITROVIĆ O "TEŽINI" ZVEZDINOG DRESA: Košarka je kao religija

V. P.

09. 12. 2021. u 22:08

POVRATAK u Crvenu zvezdu vratio je Luku Mitrovića u fokus elitnog takmičenja.

ЛУКА МИТРОВИЋ  О ТЕЖИНИ ЗВЕЗДИНОГ ДРЕСА: Кошарка је као религија

foto: Evroliga

Krilni centar kluba s Malog Kalemegdana dokazao je da, uprkos pehovima s povredama, i dalje ima dovoljno kvaliteta za košarku na najvišem nivou. Evroliga je na svom sajtu dala značajno mesto 28-godišnjem Novosađaninu, koji je govorio o tome šta znači nositi crveno-beli dres u zemlji u kojoj košarka nadilazi standardno poimanje jednog sporta.

- Košarka u Srbiji je neka vrsta religije. Imamo bogatu istoriju košarke na ovim prostorima i mislim da je to veoma važno za našu zemlju, ali i za Evroligu da ima učesnika sa ovih prostora. Osećamo veliku obavezu, jer ne reprezentujemo samo klub, već i celu državu u svetu košarke - naglasio je Luka odgovornost koju nosi nastup za srpski klub u najboljem evropskom društvu.

Takođe nosi i veliku dozu pritiska, s kojom je Mitrović navikao da igra i živi još od evroligaškog debija u crveno-belom dresu u sezoni 2013/2014.

- Kada igrate za tim sa ovako bogatom istorijom, to uvek nosi sa sobom pritisak i morate da znate kako ćete se izboriti sa tim. Moj košarkaški razvoj je počeo ovde, proveo sam u klubu pet predivnih godina i sjajan je osećaj ponovo biti okružen ljudima iz Crvene zvezde.

Imunitet na takmičarski pritisak koji je stekao u ranim igračkim danima pomogao mu je da se u povratničkoj sezoni lako izbori sa očekivanjima armije navijača. U četiri ovosezonska evroligaška nastupa imao je dvocifren košgeterski učinak, u velikoj pobedi protiv Makabija u Tel Avivu ostvario je dabl-dabl sa 12 poena i 11 skokova. Na gostovanju milanskom Armaniju, učesniku prethodnog fajnal-fora, postigao je 17 poena i uhvatio sedam lopti.

- Doći ovde i igrati na ovom nivou uvek nosi osećaj odgovornosti. Ukoliko ne možete da se nosite sa takvim pritiskom, onda niste spremni da igrate na ovom nivou. Evroliga je svake godine sve bolja i bolja, sa sjajnim timovima, koji imaju i veće budžete od nas i srećni smo što možemo da se takmičimo sa njima. Gladni smo plasmana u plej-of, znamo kako je biti tamo, uspeli smo da se plasiramo jednom. Teško je prognozirati, idemo korak po korak, utakmicu po utakmicu i videćemo za koliko će to biti dovoljno - konstatuje Mitrović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!