KOŠARKA VIŠE NEĆE BITI ISTA: Tektonski poremećaji u košarci - FIBA i NBA gase Evroligu?!

Novosti online

21. 10. 2021. u 21:11

NA POMOLU je stvaranje novog takmičenja od strane NBA i FIBA i gašenje Evrolige?!

КОШАРКА ВИШЕ НЕЋЕ БИТИ ИСТА: Тектонски поремећаји у кошарци - ФИБА и НБА гасе Евролигу?!

Foto: EPA-EFE/David Aguilar

Španski mediji, naročito oni iz pokrajine Katalonije već neko vreme pišu o promenama u evropskoj košarci i "prizivaju" odlazak prvog čobveka Evrolige Đordija Bertomeua a po svemu sudeći to će se konačno i ostvariti.

- NBA i FIBA su počeli pregovore o stvaranju NBA Evrope. Odnosno, evropske divizije. Pregovori idu u odličnom pravcu i ovaj projekat bi mogao da vidi svetlost dana vrlo brzo - piše u tekstu.

Potom dodatno objašnjavaju o čemu se tačno radi.

- Znači li ovo da ćemo gledati meč Fenerbahčea i Lejkersa na primer? Ne. Ovo znači da bi NBA Imao kontrolu nad evropskom divizijom kao što recimo imaju NBA u Africi. Sve zavisi od NBA, ali bi moglo da krene sledeće sezone - navodi se u tekstu.

Sve ovo su ubrzale priče o odlasku Đordija Bertomeua koji bi mogao na kraju ove sezone da napusti svoju poziciju, a sa njim bi u istoriju mogla da ode i Evroliga.

- Svi su oprezni, ne žele da naprave grešku u koracima kao što je bilo stvaranje Superlige u fudbalu, posebno pošto je ovo veliki projekat. Komesar NBA lige Adam Silver je već poslao pismo Bertomeuu i objasnio mu je svoje namere o stvaranju evropske divizije u kojoj bi igrali najbolji klubovi Starog kontinenta - piše Marka.

Inače, ovo nije prvi put da se spominje ovako nešto. Probali su nešto slično 2012. godine kada je tadašnji komesar NBA Dejvid Štern želeo da napravi sličan projekat. Tada im nije uspelo, videćemo hoće li sada biti uspešniji.

BONUS VIDEO - 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu