ZVEZDA KROZ PAKAO DO ELITE Rađen: Ova ekipa je zaslužila da se oproba u najjačem takmičenju

S. Krstović

21. 10. 2021. u 20:25

TRNOVIT put prošli su vaterpolisti Crvene zvezde do Lige šampiona.

ЗВЕЗДА КРОЗ ПАКАО ДО ЕЛИТЕ Рађен: Ова екипа је заслужила да се опроба у најјачем такмичењу

FOTO: M. Vukadinović

Crveno-beli su posle divovske borbe u dvomeču baraža eliminisali slavnu Savonu, zahvaljujući pobedi u gostima (9:8), jer su se na svom bazenu kockali sa sudbinom i uz dosta muke, posle 6:2 i 11:9, stigli do 11:11. A već iduće srede u prvom kolu grupe B dočekuju Špandau Nikole Dedovića.

- Bio je pakao u vodi, borba do poslednjeg atoma snage. Revanš je bio izuzetno težak, oni su vodili, mi imali prednost, bilo je dosta preokreta. Uspeli smo da izdržimo, koncetnracija je bila do kraja na visokom nivou. Imali smo period loše igre, jer smo posle 6:2 pomislili da je posao gotov, stali u napadu, počeli da primamo lake golove i protivnik je preokrenuo na 8:7. Srećom, uspeli smo da se vratimo - ističe strateg crveno-belih Aleksandar Filipović.

Prekaljeni Nikola Rađen podseća da su dobro analizirali Savonu, da su znali da Italijani nisu došli sa belom zastavom:

- Ovo su prave evropske utakmice, prava evropska atmosfera na bazenu, drago mi je što su momci to osetili. Ova ekipa je zaslužila da se oproba u Ligi šampiona. Želim momcima da što više skupljaju iskustva i da imaju što više znanja, jer će im to neprocenjivo značiti.

Na opasku da Zvezda u grupi ima realne šanse da izbori F8 Lige šampiona, koji od 30. juna do 2. jula organizuje Novi Beograd, Rađen podvlači:

- Trebalo bi da budemo oprezni i realni, da idemo utakmicu po utakmicu, kako bismo se kalili i stvarali kao ekipa.

Veljko Tankosić smatra da je Zvezda napravila veliki uspeh time što se pridružila Novom Beogradu i Radničkom u eliti. O padu posle 6:2 je naglasio:

- Malo smo se opustili, a u jednom trenutku mi smo jurili rezultat, što je bila greška. U prošloj sezoni smo 15 utakmica odigrali "na nož", tako da mislim da će i ove sezone biti slično, U svakom slučaju, ovo je veliki uspeh i za srpski vaterpolo.

Golman Vladimir Mišović blistao je u presudnim trenucima:

- Malo smo se opustili posle 6:2, stisli se posle 7:8, ali i pokazali da smo izvrsna ekipa, da smo tu uvek jedan za drugog. Dobro smo igrali odbranu, momci su kidali... Hvala im na tome, jer u suprotnom ne bismo videli Ligu šampiona.

Gavril Subotić smatra da ne smeju da osciliraju u eliti, jer je, ipak, reč o višem nivou:

- Zasluženo smo u Ligi šampiona, tu nam je i mesto. Nadam se da ćemo izboriti F8 u Novom Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)