SRPSKI KOŠARKAŠKI JAKO CENJENI: Jokić najbolji centar NBA lige, Micić drugi u Evropi

Novosti online

05. 10. 2021. u 18:23

SRPSKI košarkaši, Nikola Jokić i Vasilije Micić, dobili su veliko poštovanje generalnih menadžera u NBA ligi!

СРПСКИ КОШАРКАШКИ ЈАКО ЦЕЊЕНИ: Јокић најбољи центар НБА лиге, Мицић други у Европи

FOTO: N. Paraušić

Već tradicionalna anketa u kojoj se jednim od najvažnijih ljudi u NBA timovima postavljaju pitanja o najboljim timovima, igračima i trenerima.

Kada je reč o najboljim igračima van NBA lige, najviše glasova dobio je Nikola Mirotić (53 odsto), dok se na drugom mestu našao Vasilije Micić (23 odsto).

Prema glasovima, najbolji plej je Stef Kari (57 odsto), bek Džejms Harden (63 odsto), krilo Kevin Durent (67 odsto), Janis Adetokumbo krilni centar (63 odsto), a na centru je Nikola Jokić (63 odsto).

Prema urađenom istaživanju, Bruklin Netsi su tim koji ima najviše šanse da osvoji NBA ligu. Oni su osvojili 72 odsto glasova, dok su iza njih LA Lejkersi sa 17 odsto. Milvoki Baksi prema mišljenju generalnih menadžera nemaju previše šanse da odbrane titulu, svega 10 odsto.

Predviđa se da će MVP nagradu dobiti Kevin Durent (37 odsto), a među favoritima su Luka Dončić (33 odsto) i Janis Adetokumbo (13 odsto).

Najbolji stranac u NBA ligi je ubedljivo Janis Adetokumbo (60 odsto), nešto slabije rangiran je Luka Dončić (27 odsto), dok je na trećem mestu srpski košarkaš Nikola Jokić (13 odsto).

BONUS VIDEO: Oproštaj Novice Veličkovića pred punom Arenom

 

(Meridian sport)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)