ODLAZAK ČUVENE CRNO-BELE LEVICE Ražnatović: "Večna slava mom bivšem klupskom drugu"

V. P.

27. 09. 2021. u 21:56

TUŽNA vest za sve poklonike košarke, posebno one crno-belog opredeljenja. Boban Petrović, legendarni košarkaš Partizana i nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, preminuo je u 65. godini od posledica saobraćajne nesreće u Južnoafričkoj Republici, koju je odabrao kao životnu destinaciju.

ОДЛАЗАК ЧУВЕНЕ ЦРНО-БЕЛЕ ЛЕВИЦЕ Ражнатовић: Вечна слава мом бившем клупском другу

FOTO: KK Partizan

Poslednjih nekoliko dana proveo je u bolnici, uz ograničen kontakt zbog kovid-mera, odakle je juče stigla vest da nas je napustio levoruki šarmer srca većeg od njegovog rodnog Kruševca.

- Večna slava mom bivšem klupskom drugu, jednoj od najplemenitijih osoba koje sam sreo na košarkaškom terenu - oglasio se menadžer Miodrag Ražnatović, Bobanov saigrač iz crno-belih dana.

Petrović je rođen 19. jula 1957, najveći deo karijere proveo je u Partizanu za koji je nastupao od 1976. do 1985. Odigrao je 273 utakmice u crno-belom dresu i specifičnim, neodbranjivim izbačajem lopte iza glave, postigao 3.618 poena, po čemu je deseti najbolji strelac u istoriji kluba.

Foto: N.Paraušić

Sa Partizanom je podigao dva pehara Kupa Radivoja Koraća 1978. i 1979. godine, u to vreme izuzetno respektabilnog međunarodnog takmičenja. U njegovoj crno-beloj biografiji su i dve titule nacionalnog šampiona 1979. i 1981, kao i trofej Kupa SFRJ 1979.

Za reprezentaciju Jugoslavije igrao je na Evropskom prvenstvu 1981. u Čehoslovačkoj, na kojem je osvojena srebrna medalja sa generacijom u kojoj su bili i Dragan Kićanović, Dražen Dalipagić, Mirza Delibašić, Krešimir Ćosić... Godinu kasnije, na Svetskom prvenstvu u Kolumbiji, ponovo je bio deo nacionalnog tima koji se okitio medaljom, ovog puta bronzanom.

Petrović je igrao i za francuski Rems, ljubljansku Olimpiju koja je izjavila saučešće porodici i Partizanu, špansku Manresu, Napredak iz Kruševca i belgijski Haselt.

Vreme i mesto komemoracije i sahrane čuvene crno-bele levice biće objavljeni naknadno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024