POSLEDNJI POZDRAV LEGENDI: Komemoracija preminulom košarkaškom stručnjaku Mihajlu Mikiju Vukoviću

G. Ćirović

22. 07. 2021. u 14:06

SREDINOM januara 2021. košarkaški svet ostao je bez legendarnog trenera Mihajla Mikija Vukovića, rođenog Kraljevčanina koji je u 76. godini preminuo u španskoj Valensiji, gradu gde je kao trener proveo svoje najtrofejnije godine, uspešno predvodeći sa klupe i ženski, a potom i muški tim.

ПОСЛЕДЊИ ПОЗДРАВ ЛЕГЕНДИ: Комеморација преминулом кошаркашком стручњаку Михајлу Микију Вуковићу

Foto: G. Šljivić

Šest meseci kasnije urna sa njegovim posmrtnim ostacima dopremljena je u grad na Ibru gde će biti i položena u porodičnoj grobnici. Tim povodom, u prisustvu njegove supruge Gordane i sinova Dejana i Igora, u sali Skupštine grada Kraljeva održan je još jedan komemorativni skup.

Foto: G. Šljivić

Bila je to prilika da prijatelji, poštovaoci i sugrađani upute poslednji pozdrav jednom od naših najtrofejnijih košarkaških stručnjaka, sportskom vitezu i predstavniku autentične jugoslovenske trenerske škole koji je ostavio neizbrisiv trag na prostoru bivše Jugoslavije, Španije, Evrope i celog sveta…

Foto: G. Šljivić

Od zaslužnog građanina Kraljeva prigodnim govorima oprostili su se njegov sin Dejan, gradonačelnik dr Predrag Terzić, nekadašnji košarkaš i sudija Dragan Savić, kao i Mara Lakić, direktorka KK Jedinstvo iz Tuzle sa kojim je kao igračica i kapiten, pod trenerskim vođstvom Mikija Vukovića 1989. godine osvojila Kup šampiona Evrope.

- Bio nam je pre svega otac, pedagog, pa tek onda trener, veliki stručnjak... Nikada nije zaboravio svoj rodni kraj i sve ono što je naučio kod kuće u Kraljevu preneo je nama u Tuzli. Hvala majci koja ga je rodila i Kraljevčanima koji imaju takvu dušu – rekla je ovom prilikom Mara Lakić, jedna od najboljih košarkašica bivše Jugoslavije.

Foto: G. Šljivić

- Učio nas je pravim vrednostima, da nikada ne zaboravimo ko nas je rodio, ko nas je vaspitavao, odakle potičemo. Trener Vuković je i Kraljevčanin i Tuzlak. Hvala sudbini koja nas je spojila. Da njega nije bilo Jedinstvo nikada ne bi osvojilo brojne titule i postalo prvak Evrope. Opraštam se od njega u ime svih građana Tuzle. Neka mu je večna slava - dodala je ona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

NIS i KK Partizan obezbedili zimsku opremu za 600 dece