VUČIĆ O PORAZU KOŠARKAŠA: "Očajan sam zbog načina na koji smo igrali odbranu, kako da mi ne bude žao"

Novosti online

05. 07. 2021. u 23:07

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić je gostovao večeras u emisiji "Ćirilica" na TV Hepi, gde je govorio i o stanju u srpskom sportu.

ВУЧИЋ О ПОРАЗУ КОШАРКАША: Очајан сам због начина на који смо играли одбрану, како да ми не буде жао

Foto: Printscreen/Hepi

Predsednik je prvo govorio o porazu košarkaša Srbije koji nisu uspeli da se kvalifikuju na Olimpijske igre, i rekao je da mu je izuzetno žao.

- Kako mi nije žao. Sve bi zavisilo od kostura takmičenja, ali bismo mogli da se borimo za medalju, ali sa ovakvom igrom to više nije bitno. Očajan sam zbog načina na koji smo igrali odbranu i nezalaganja. Dali smo ogroman broj poena, ali sada to nije važno. Naravno da sam se sekirao, pa živimo za Olimpijadu - rekao je Vučić.

On je rekao da država nikad više nije ulagala u sport, i da će se rezultati videti.

- Stalno pitaju šta je država uradila. Pa viču jao oni kupuju dva kluba, to je sve zbog navijača. Ajde nemojte da lažete, nikada više novca nije ulagano u sport. Dali smo vaterpolu toliko novca, nikada nisu dobijali te cifre. Ulažemo i u rukomet i odbojku, i očekujemo dobre rezultate. I u fudbal ulažemo, kada smo mi presekli poslednje kolo je bilo na ponos svakom građaninu Srbije. Gradićemo i nove stadione, i u Leskovcu, i u Zaječaru, Kragujevcu, i u drugim delovima Srbija - istakao je predsednik.

On se potom vratio na pitanje košarke, i tu je ilustrovao konkretno koliko je država novca uložila u sportiste.

- Kada su košarkašice osvojile zlato svaka je dobila 20.000 evra. Pa smo obezbedili nacionalne penzije za naše vrhunske sportiste. I to i dalje nije sve, mi gradimo kuću odbojke, kuću borilačkih sportova.Sve što su tražili, sve smo dali. Šta još da uradimo, recite nam, pošto je to naša obaveza - naveo je Vučić.

Predsednik je na kraju emisije rekao da na Olimpijadi očekuje više od osam medalja, pre svega od strelaca, kajakaša, rvača, džudista i karatista, kao i od Novaka Đokovića i vaterpolista.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)