ŠOK ZA SRBIJU I ATLANTU: Bogdanović sa longetom zbog povrede kolena

Novosti online

21. 06. 2021. u 08:21

ATLANTA se plasirala u finale Istočne konferencije pobedom nad Filadelfijom u majstorici, rezultatom 103:96.

ШОК ЗА СРБИЈУ И АТЛАНТУ: Богдановић са лонгетом због повреде колена

Foto AP

Bogdan Bogdanović je zbog problema sa povredom kolena igrao samo u prvom poluvremenu i sakupio je 21 minut na parketu. Za to vreme je postigao četiri poena (2/8 iz igre, 0/4 trojke), uz po dva skoka i asistencije.

Srpski bek očigledno oseća nelagodnost u desnom kolenu, što se odražava i na njegove procente šuta, pa je u poslednje tri utakmice veoma slab u tom segmentu.

Takođe, u drugom poluvremenu majstorice nije ni ulazio u igru i presedeo je na klupi sa longetom na nozi.

To će biti problem za Hokse, ali i selektora Srbije Igora Kokoškova, jer "orlove" prvo očekuje kvalifikacioni turnir u Beogradu, a onda, nadamo se, i nastup na Olimpijskim igrama.

Bogdan će definitivno propustiti turnir u srpskoj prestonici, s obzir a od težine povrede zavisiće i eventualni nastup u Tokiju.

Termini finalnih mečeva na Istoku poklapaju se sa kvalifikacionim turnirom u Beogradu, pa čak i kada bi Atlanta bila "počišćena" - ne bismo mogli da računamo na Bogdana.

Srbija će se od 29. juna do 4. jula u Beogradu boriti za "vizu" za Olimpijske igre, a Bogdanović će napad na finale NBA plej-ofa početi 23. juna.

Mečevi se potom igraju na svaka dva dana, pa bi najranije mogao da "ispadne" 29. juna, ali ne postoji šansa da bi se odmah pridružio reprezentaciji pošto je i njemu neophodan odmor.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri