MVP KRUNA NA GRIVI DRIM KEČERA: Čim je stigao iz SAD, naš as obišao ljubimca

J. LEMAJIĆ

17. 06. 2021. u 21:44

TO je on. Nikola Jokić. Najbolji košarkaš cele NBA. Do pre samo nekoliko dana bio je nezadrživi div, čovek koji čuda čini u najjačoj ligi sveta, momak koji trpi udarce nemoćnih rivala i sudijske nepravde, ali i uzvraća kad je to je neophodno. Ali, i to je on.

МВП КРУНА  НА ГРИВИ  ДРИМ КЕЧЕРА: Чим је стигао из САД, наш ас обишао љубимца

FOTO: Novosti

Dobroćudni div, koji tek što se pozdravio sa najmilijima po dolasku iz Amerike u rodni Sombor, odmah otišao na Gradski hipodrom da vidi svog ljubimca, Drim Kečera.

Tamo smo ga zatekli i ovo pre podne, gde sa mnogo topline brine o konju koji ima posebno mesto u njegovom životu i koga iz milošte zove Dragiša.

Za razgovor sa medijima nije bio raspoložen i sva pažnja mu je bila usmerena na rasno grlo, višestrukog šampiona u kasačkim trkama. Po pretoplom junskom danu Jokić je svog pulena hranio, lagano prošetao, a potom sa njim napravio koji krug. Vrlo brzo je i jednom i drugom postalo prevruće i Nikola je Dragišu vratio do štale.

- Vidite li kako se Nikola odnosi prema njemu. Iz svakog poteza se vidi koliko ljubavi ima i prema konju i prema ovom sportu uopšte - priča nam Somborac koji nadzire hipodrom.

- Sa svakim je ovde popričao, imamo osećaj kao da smo ga još juče videli, kao da nigde nije ni odlazio. Ne želimo da govorimo u javnosti, ali ovaj prizor govori više od svih reči.

Gradske vlasti su za večeras planirale spektakularan doček za svog sugrađanina, koji uvek sa ponosom prvo kaže da je Somborac, ali je proslava otkazana.

- Doček se otkazuje iz ličnih razloga košarkaša - objasnili su u somborskoj gradskoj upravi.

Somborce je to malo i razočaralo, jer su želeli da Nikoli prirede doček koji bi pamtio celog života. Ali, sa druge strane, kažu i da nije potrebna fešta da bi se Džoker osetio dobrodošlim u svom gradu.

- On uživa u miru sa svojom porodicom, ima svoja mesta gde sedi, ljude sa kojima se druži odmalena. Popije kafu u "Hiltonu", posle ide dalje - otkriva nam Nikolin poznanik iz kraja gde je proveo detinjstvo, a koji nam se predstavio kao Milan. - Sportskim žargonom rečeno, njemu je sve ovo "tako normalno". On se ne ponaša kao zvezda i zato se izmiče od pompe koja vlada oko njega.

POŠTUJMO NIKOLINE ODLUKE

O nastupu Jokića za reprezentaciju Srbije nije bilo mnogo diskusije.

- To je njegova odluka i trebalo bi svi da je poštujemo. Komentara će uvek biti, a nas je najviše obradovala vest da će postati tata - iskreno kaže Zdravko K. - To je najvažnije u životu. Na kraju krajeva, on je najbolji na svetu, a ako nije siguran da će dati maksimum, pošteno je što ne igra. Mi se njime ponosimo, šta god da odluči.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna